Espanjan uutiskatsaus 2.10.2019

 

Málagan alueella työttömien määrä on hienoisessa kasvussa. Tällä hetkellä työttömiä on virallisesti noin 138.000 henkilöä.

Espanjan tunnetuin rattimies Alonso on saanut taas huomiota maan mediassa. Tällä kertaa Alonso täsmentää, että harkitsee paluuta formuloihin kun on saanut tarpeeksi ”tilaa” itselleen.

Espanjassa yritetään tukea Thomas Cookin konkurssin jälkeen lamaantunutta turismi- ja hotellisektoria antamalla mahdollisuuksia sosiaaliturvamaksujen alentamiseen.

- Mainos -

Espanjan viranomaiset ja brittiläinen jet2.com pyrkivät paikkaaman yhteistyöllä Thomas Cookin aiheuttamaa valtavaa vajetta Espanjaan suuntautuviin pakettimatkoihin. Esimerkiksi Kanarialle suunnitellaan jopa liki 170.000 lisälentopaikkaa kyseisen firman toimesta.

Kommentti: Nähtäväksi jääkin miten huonosti Espanja onnistuu torjumaan mahdollista ”turismilamaa” kun ei ole hallitusta koordinoimassa toimia…

Ryanairin johtaja on taas ounastellut Norwegianin menevän konkurssiin, ja asia on saanut Espanjassa paljon palstatilaa. Norwegianin talousluvut ovat toki huonot, mutta yrityksellä riittänee vielä tarpeen vaatiessa realisoitavaa omaisuutta.

Alustavan virallisen espanjalaisen työkalenterin mukaan ensi vuonna on 8 maanlaajuista arkipyhää ja mahdollisesti 4 alueellista arkipyhää. Eli arkipyhiä on maksimissaan 12 kappaletta.

Kommentti: Arkipyhät kannattaa huomioida jos olet aikeissa asioida viranomaisten kanssa. Joskus em. pyhät saattavat halvaannuttaa espanjalaista viranomaistoimintaa enemmän kuin luulisi…

Syyttäjä aloittaa tutkimukset epäilyttävien pankkikauppojen johdosta. Tutkinnan kohteena on kauppa, jossa Santarder osti ongelmiin joutuneen Banco Popularin yhdellä eurolla.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

- Mainos -

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...