Lukuaika: Espanjan uutiskatsaus 14.11.2019

Espanjan uutiskatsaus 14.11.2019

 

Sähköskootterikuume nousee Espanjassa. Uusin tieto asiaan liittyen on, että myös Seat aloittaa niiden valmistuksen.

Espanjassa tulee ajoittain hieman enemmän vettä kuin vaikkapa kotosuomessa. Malagassa saatiin vuonna 1989 tunnin aikana yli 150 litraa vettä neliömetrille, josta on nyt julkaistu Youtube-video.

Kommentti: Teneriffalla on tosin tullut muistaakseni yli 300 litraa vettä tunnissa, joten Malagan kuvista voi saada käsityksen Teneriffan sateen määrästä…

- Mainos -

Linkki: https://youtu.be/b9iFL3R2YFw

Espanjan tulevat talouden kiemurat alkavat pikkuhiljaa kiinnostaa jo muutakin Eurooppaa ja Suomea. Asia on tapetilla siksi, ettei tulevan mahdollisen vähemmistöhallituksen uskota pystyvän maan talouden viemiseen hieman paremmalle tolalle. Tämän johdosta moni pelkää Espanjasta uutta Kreikkaa.

Kommentti: Oma kommenttini ja skenaario: Jos korot nousevat historialliselle keskitasolle, joka ei tosin ole heti näköpiirissä, Espanjan valtion talous kaatuu heti ja maa ajautuu IMF:n holhoukseen. Jos näin käy, koko maa menee sekasortoon, syyttää asiasta EU:ta ja eroaa siitä.

Malagan taistelu sähköskoottereita vastaan jatkuu. Nyt kaupunki veloittaa takavarikoiduista ”patinetoista” noin 23 euroa, jos ne haluaa lunastaa takaisin. Summaan tullee korotus tulevaisuudessa.

Espanjan mediassa puhutaan jostakin syystä tulevasta PSOE/Podemos hallituskoalitiosta varmana hallituspohjana. Asiaan ovat ottaneet kantaa myös monet yritykset ja talouden vaikuttajat.

Kommentti: Kannattaisi huomioida, ettei hallituksen saamisella kasaan ole mitään merkitystä, ellei se ole toimintakykyinen. Vähemmistöhallituksella tullee olemaan vaikeaa saada mitään läpi, ellei se saa jonkinlaista ymmärrystä oikeiston kanssa, joka pystynee kaatamaan suuren osan se tulevista hankkeista.

Benalmadenan rantapaseo saattaa saada uutta ilmettä uuden Myramarplaza-hankkeen myötä, jonka budjetti on noin 25 miljoonaa euroa. Rakennushanke olisi tarkoitus aloittaa ensi vuonna ja aiheeseen liittyvä toiminta saattaa vaikeuttaa normaalia liikkumista alueella.

Lähteet:

- Mainos -

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...