keskiviikko, helmi 28, 2024

Espanjalaiset innostuivat Andy McCoysta

Andy McCoy esiintyi torstaina Fuengirolassa. Keikka oli loppuunmyyty, yleisössä oli ilahduttavan paljon espanjalaisia Andy faneja.

Kuinka monta Andyä näet? Kukon salissa on useita monitoreja.

-Olin 14-vuotias, kun sain jostain käsiini Real McCoy -nauhan. Olin vaikuttunut upeista kitarajutuista. Myöhemmin olen hankkinut paljon Andyn soittoa kokoelmiini ja ottanut niistä vaikutteita omaan soittooni, keikkaa Málagasta seuraamaan tullut Alberto kertoo.

 

Alberto ja Juli saapuivat Málagasta katsomaan Andyä.

Benalmádenasta saapui iso espanjalaisseurue nauttimaan Andyn musiikista.

- Mainos -

-Näimme Facebookissa ilmoituksen, että Andy McCoy on saapumassa keikalle Fuengirolaan. Emme tienneet, mikä paikka Kukko on, mutta soittelimme hieman ja saimme varattua liput. Olemme olleet Hanoi Rocks -diggareita jo vuosikymmeniä, seurue vakuuttaa.

Benamádenassa oli luettu Facebookia ja sieltä löytyi mainos Andyn keikasta.

Keikan jälkeen Benalmádenalaiset olivat aivan pähkinöinä.

-Hieno ilta. Andy on uskomaton hahmo ja kun äänentoisto ja kaikki muukin oli näin upeaa. Täällä on hienot telkkarisysteemit, joista voi seurata keikkaa vaikka istuisi kauempanakin. Vastaavaa systeemiä en ole muualla nähnyt. Meinkinki on kuin stadionkonsertti pienoiskoossa. Tänne pitää tulla toistekin, kun sopivaa ohjelmaa ilmaantuu.

Laurent Berger on Málagassa asuva pitkän linjan rock-toimittaja. Hän on nähnyt Andy McCoyn keikoilla monien eri kokoonpanojen kanssa. Berger on myös usein haastatellut Andyä eri medioihin.

Toimittaja Laurent Berger ilahtui Andyn näkemisestä vuosien jälkeen.

-Andy vaikuttaa hyvinvoivalta tällä hetkellä. Hän oli todella hyvällä tuulella, kun tuossa ennen keikkaa lyhyesti haastattelin häntä. Hienosti Andy edelleen soittaa, ei ehkä enää pääse ihan parhaimpien päiviensä tasolle, mutta hienoa nähdä mies hyvässä kunnossa edelleen voimissaan, Berger kommentoi.

Valtaosa yleisöstä oli totta kai suomalaisia. Ikähaitari oli varsin laaja. Mukana oli parikymppisiä ja kasikymppisiä, sekä kaikkea siltä väliltä.

Kirsi Remes, Tiina Jokinen ja Toni Huikkola vakuuttuivat McCoyn soittotaidosta.
Jenna ja Annika saapuivat katsomaan mestaria, ja olivat tyytyväisiä kokemaansa.

Omia ja vieraita

Andy McCoy esiintyi yksin akustisen kitaran kanssa. Ohjelmisto koostui miehen itsensä kirjoittamista lauluista ja tyylikkäästi valituista covereista.

Hanoi Rocksin ajalta kuultiin ensimmäisen levyn rock´n´roll -klassikko Tragedy. Andyn tiukkaan kitarariffiin perustuva kappale toimi yllättävän hyvin myös akustisena versiona. Samoin kuin levyllä varsin sähköinen McCoyn Building on tradition -soololevyn Strung out.

Andy McCoy on monella tapaa värikäs persoona. Myös vaatetukseltaan.

- Mainos -

Yhdessä toisen Hanoi -kitaristin Nasty Suiciden kanssa tehdyltä akustiselta Suicide Twins -levyltä kuultiin useampikin kappale.

-Täs on se jäbä, joka aloitti akustisten rock-levyjen tekemisen. Sit myöhemmin kaikki rupes duunaan jotain unplugged-kamaa. Me Nastyn kanssa oltiin ekoja, levy äänitettiin jo vuonna 1982, McCoy spiikkasi esitellessään Silver missiles and nightingales -kappaleen.

Cover-biiseistä yleisöön purivat parhaiten kaksi Rolling Stones -klassikkoa. Ensimmäisessä setissä esitetty Angie toi mieleen McCoyn yksityiselämän. Hänellä on käynnissä eroprosessi pitkäaikaisesta vaimostaan Angela Nicoletti-McCoysta. Nimeä myöten Angie oli ajankohtainen.

Andy McCoy mietteliäänä takahuoneessa.

Yksi huippuhetki koettiin toisen setin loppupuolella, kun McCoy esitti toisen rollariballadin Wild horses. Kappale on ollut vuosikymmeniä McCoyn soolokeikkojen ohjelmistossa ja tulkinta on aina yhtä koskettava.

Keikan lopussa saatiin todellinen yllätys. Setin viimeisenä biisinä kuultiin Dave Lindholmin Annan kitaran laulaa vaan. Keskelle kappaletta McCoy istutti myös pätkän vanhaa mustalaislaulua.

-Sinne tuli vähän Hortto kaaloa sekaan, McCoy nauroi keikan jälkeen.

Andy McCoy esiintyy Kukko Events -ravintolassa myös perjantaina 8.4.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Milloin viimeksi olet hiihtänyt?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...