Espanja matkamessujen näkyvin kohde – tarjolla matkoja ja asuntoja

Tänä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa pidetään Pohjoismaiden suurin matkailualan tapahtuma Matka 2024. Paikalla on noin 900 näytteilleasettajaa 70:stä maasta.

Messujen partnerimaana on tänä vuonna Espanja. Se on helppo huomata, kun Messukeskuksen pääaulasta kävelee rappuset alas, silmä osuu Espanjan jättimäisiin mainoksiin ja osastoihin. Heti Espanjan osaston vieressä on Aurinkorannikon eli Costa del Solin osasto, jota ei myöskään voi olla huomaamatta.

Fuengirolan kaupungin johto vierailee neljättä kertaa Matkamessuilla. Kuvassa pormestari Ana Mula, apulaispormestari Rodrigo Romero ja kaupungin turismivastaava José Luis Ponce.

Aurinkorannikon osaston ympärillä on perinteisesti melkoinen kuhina. Niin nytkin, kansa jonottaa tiedonjanoisina vinkkejä siitä minne kannattaa matkustaa. Joillakin mielihalut ovat jo selvillä.

-Keväällä lähdemme Aurinkorannikolle. Odotamme matkalta merta, lämpöä ja aurinkoa, sanoo helsinkiläinen perheenäiti Anniina.

Anniina perheineen aikoo matkustaa Aurinkorannikolle keväällä.

- Mainos -

Anniina on vieraillut Espanjanssa aiemmin Barcelonassa ja Kanarialla, nyt keväällä tehtävä reissu on ensimmäinen Aurinkorannikolle suuntautuva.

Lapsiperheet ovat muutenkin aktiivisesti liikkeellä Matkamessuilla. Sami Lassila Fuengirolan kotikoulusta on myös mukana messuilla.

-Aika kivasti tässä on väkeä käynyt kyselemässä. Messuilla saa hyvin levitettyä tietoa kotikoulusta ja varmasti täällä saadaan ihan konkreettisia asiakkaitakin, Lassila uskoo.

Sami Lassila on tekemässä Fuengirolan kotikoulua tunnetuksi Matkamessuilla.

Aurinkorannikon osastolla on tänä vuonna paljon ohjelmaa ja onpa tarjolla maistiaisia myös Málagan seudun kulinarismista. Paikalla on kinkunleikkaaja, joka veistää laadukkaasta jamon ibericosta ohuita siivuja Andalusian herkun ystäville. Ohjelmapuolella tarjolla on ainakin korkeatasoisia flamenco -esityksiä.

Asuminen kiinnostaa

Loma-asunnot ovat aina näyttävästi esillä Matkamessuilla. Kakkoskoteja kaupataan ympäri maailmaa, varsin eksoottisistakin kohteista. Eniten koteja on kuitenkin tarjolla Espanjasta, sekä Aurinkorannikolta, että Costa Blancalta.

Aurinkorannikolla toimiva Strand Properties lanseeraa Matkamessuilla aivan uuden kohteen, joka valmistuu Los Pacosiin vuonna 2026. Projekti on nimeltään Hanko West, ja se sijoittuu Los Pacosin korkeimmalle kukkulalle. Uudiskohteeseen tulee kaksi seitsemän kerroksista taloa. Toisen talon kaikista asunnoista on esteetön merinäköala, toinen taloista kylpee ilta-auringossa.

Sirena Kiviranta on innoissaan Strand Propertiesin uudesta Hanko West -projektista.

-Tämä kohde on suunniteltu nimenomaan suomalaisia ajatellen. Olemme olleet suunnittelussa mukana alusta saakka ja asunnot vastaavat juuri niitä tarpeita, mihin me suomalaiset olemme tottuneet, Sirena Kiviranta Strand Propertiesilta kertoo.

Hanko Westin pihaan tulee asukkaiden yhteiskäytössä oleva iso sauna sekä lämmitettävät uima-altaat. Asuntojen koko vaihtelee yhden makuuhuoneen asunnoista hulppeisiin neljän makuuhuoneen kattohuoneistoihin.

- Mainos -

-Kysyntä on ollut valtavaa. Vaikka juuri lanseerasimme Hanko Westin, kohteita on nyt jo varattu 24 kappaletta. Messuille tullessa tavoitteena oli, että saisimme myytyä 35 asuntoa, nyt näyttää siltä, että tuo tavoite ylittyy. Hieman arvelutti, löytyykö Los Pacosiin yli miljoonan maksaviin kattohuoneistoihin ostajia, mutta niistäkin on varattu jo kuusi kappaletta., Kiviranta iloitsee

Strand on lähtenyt messuille isolla tiimillä.

Matkamessut jatkuvat koko viikonlopun sunnuntaihin saakka. Sunnuntai on tänä vuona teemoitettu lapsiperheiden matkailua ajatellen.

 

 

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen, Kuvat Netta Joutsenlehto
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...