Lukuaika: Espanja kannustaa yli 65-vuotiaita elokuviin: liput 2 euroa

Espanja kannustaa yli 65-vuotiaita elokuviin: liput 2 euroa

Seniorit saavat nauttia valkokankaan taiasta tiistaisin erityisen halvalla koko vuoden.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Miramarin ostoskeskuksessa Fuengirolassa sijaitseva elokuvateatteri CineSur.

Espanjan hallitus jatkaa yli 65-vuotiaille tarkoitettua elokuvalippujen alennuskampanjaansa.

Hallitus teki asiasta päätöksen pääsiäisen alla. Kampanjalla kannustetaan senioreita elokuvakulttuurin pariin ja tuetaan samalla espanjalaisia elokuvateattereita.

Yli 65-vuotiaat pääsevät aina tiistaisin elokuviin vain 2 euron hintaisella lipulla.

Lippukampanjan tarkka alkamisajankohta ei vielä ole tiedossa, mutta sen arvioidaan olevan huhti-toukokuussa. Tiistain ”senioriliput” ovat voimassa loppuvuoden 2024 ajan. Ne koskevat kaikkia yli 65-vuotiaita, jotka voivat todentaa ikänsä.

- Mainos -

Alennuksen saa sekä teatterin lippuluukulla että verkossa.

12 miljoonan hanke

Espanjan kulttuuriministeri Ernest Urtasun totesi, että kampanja antaa 9,5 miljoonalle yli 65-vuotiaalle henkilölle mahdollisuuden hyötyä edullisista elokuvalippuista.

Hankkeelle on myönnetty 12 miljoonan euron tuki, joka on 20 prosenttia enemmän kuin aiemmin. Vastaava tiistaialennus oli käytössä heinä-joulukuussa 2023.

Viimevuotinen alennuskampanja oli Espanjassa menestys, sillä elokuvateattereiden kävijämäärä kasvoi tiistaisin 49 prosenttia edellisiin vuosiin verrattuna.

Napoleon seniorien suosikkielokuva

Suosio oli yksi syy, miksi kulttuuriministeri päätti myöntää hankkeelle kaksi miljoonaa euroa lisärahoitusta.

– Kaikista kulttuurisektoreista elokuva oli yksi pandemian vaikeimmin kärsineistä ja vaikeimmista toipua, Urtasun sanoi.

– Se johtui muun muassa 65-vuotiaiden ja sitä vanhemman yleisön vähentymisestä. Tämä kampanja takaa kulttuurin saatavuuden jokaiselle maassamme iästä, postinumerosta tai tuloista riippumatta.

Seniorit kävivät viime vuonna katsomassa eniten elokuvia Napoleon, Killers of the Flower Moon (Los asesinos de la luna), A Moroccan Affair (Ocho apellidos marroquíes), Oppenheimer ja Champions (Campeonex).

Joaquin Phoenixin tähdittämä historiallinen suurelokuva Napoleon oli menestys espanjalaisten yli 65-vuotiaiden teatterikävijöiden keskuudessa.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • Tämä olisi tervetullut uudistus Suomeenkin. Finnkinolla on toki eläkeläisalennus (30 % alennus arkipäivisin ma–pe ennen klo 17 alkaviin näytöksiin ja 20 % alennus muina aikoina), mutta leffalipun hinnaksi jää silti paljon enemmän kuin 2 euroa. Jos vaikka menisi nyt katsomaan Myrskyluodon Maijan, lippu maksaisi alennuksenkin kanssa 16,72 euroa.

    Savon Kinot Oy:llä eläkeläisalennus on 10 %, eli lippu vaikkapa huomiseen Kyllä isä osaa -leffanäytökseen maksaisi 10,80 euroa. Sekin on viisi kertaa enemmän kuin tässä mainittu 2 euron leffalippu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *