Lukuaika: Uusi metsäpalo Mijasissa laukaisee hälytyksiä

Uusi metsäpalo Mijasissa laukaisee hälytyksiä

Noin kello 13.25 metsäpalosuunnitelman taso 1 aktivoitiin Málagassa tulipalon vuoksi.

Palo on saanut alkunsa El Higuerónin alueelta, jonne Infoca on jo lähettänyt palon hallitsemiseksi jopa kahdeksan lentokonetta ja neljä metsäpalomiesryhmää.

Kyseessä on metsäpalo, joka todettiin Mijasissa, El Higuerónin alueella. Infoca raportoi asiasta Twitter-tilillään.

Voimakas savupatsas, joka näkyy useista kohdista ympäri Málagaa, on aiheuttanut hälytyksiä hieman ennen yhtä iltapäivällä perjantaina 15.7.

- Mainos -

Tällä hetkellä palon hallitsemiseksi on käytössä koordinointikone (ACOA-4), kolme helikopteria (LA-7, MA-40, MA-41), Super Puma (KA-70) ja kolme rahtilentokonetta (TA-2), TA-3, TA-7) sekä neljä palontorjunnan vahvistusprikaatia (Bricas).

Palon sammuttamiseksi työskentelee myös neljä metsäpalomiesryhmää, kaksi ympäristöntekijää ja kaksi paloautoa, Infoca Planista raportoitiin.

Noin kello 13.25 metsäpalosuunnitelman taso 1 aktivoitiin Malagassa tulipalon vuoksi.

Asiasta raportoi hätänumero 112 ja asian on vahvistanut Malagassa perjantaina vieraileva neuvonantaja Elías Bendodo.

Bendodo on kommentoinut, että Sierra de Mijas ”palaa”, minkä vuoksi ”olemme aktivoineet tason 1 tietosuunnitelman Higuerónin alueella ja aktivoineet GREA:n”.

Hänen mukaansa evakuointeja on tapahtunut sen jälkeen, kun tulipalo on lähellä Alhaurín de la Torren kunnallisen terminaalin asuttuja alueita.

Bendodo korosti, että ”muutamassa minuutissa olemme mobilisoineet kaikki mahdolliset resurssit”, joten hän luotti siihen, että tulipalo saadaan hallintaan ”muutaman seuraavan tunnin aikana”.

Tämän metsäpalon savu näkyy useista eri sijainneista ympäri Málagaa, kuten Muelle Unosta tai Guadalhorcen teollisuusalueelta ja on ymmärrettävästi aiheuttanut huolestuneisuutta monissa kansalaisissa.

- Mainos -

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...