perjantai, huhti 12, 2024

Ennätyksellinen matkailukesä – suomalaisia neljännes ennätysvuotta vähemmän

Aurinkorannikon kesä oli matkailullisesti ennätyksellinen. Alueen matkailuviranomaisten mukaan kesä-elokuussa Málagan provinssissa vieraili 5,7 miljoonaa turistia. Se on yhtä paljon kuin Suomen väkiluku.

Tilastot puhuvat omaa kieltään, ne ovat lahjomattomia, mutta niitä voi myös katsella monesta vinkkelistä. Aurinkorannikon veturina kuluneena kesänä toimivat kotimaiset, espanjalaiset matkailijat. Kansainvälisiä turisteja oli edelleen selkeästi vähemmän kuin pandemiaa edeltäneenä kesänä 2019.

Myös suomalaisten määrä oli tänä kesänä edelleen jäljessä kolmen vuoden takaisesta. Kesä-elokuussa Málagan lentokentälle laskeutui 42.500 suomalaista. Vuonna 2019 suomalaisia laskeutui 57.000 joten laskua oli tänä kesänä noin neljännes.

Myös muut Suomen verrokkimaat ovat edelleen jäljessä matkailun huippuvuodesta. Esimerkiksi alueen suurinta turistiryhmää eli brittejä saapui tänä kesänä 17% vähemmän, saksalaisia 24% ja naapureitamme ruotsalaisiakin 22% vähemmän kuin kesällä 2019.

- Mainos -

Kun katsellaan ruotsalaisten ja suomalaisten suhdetta matkailijoissa, länsinaapurimme on aika ylivoimainen. Ruotsalaisia laskeutui tänä kesänä Málagaan 94.000 tuhatta, mikä on 121% enemmän kuin 42.500 suomalaista.

Kokonaisuudessaan Málagan lentokentälle laskeutui kuluneena kesänä piirun vaille kolme miljoonaa matkustajaa. Siinä on noin 10% tiputusta kolmen vuoden takaiseen kesään.

Málagan alueen hotellien käyttöaste kipusi uusiin ennätyslukemiin. Kesän osalta hotellien varausaste ylitti ensimmäistä kertaa 80%.

Panoksia pohjoiseen

Andalusian matkailuviranomaiset ovat tyytyväisiä kuluneeseen kesään, mutta tiedostavat toki ongelman siinä, ettei kansainvälinen turismi ole vielä elpynyt pandemiaa edeltävälle tasolle. Markkinointipanostuksia erityisesti Saksaan ja Pohjoismaihin on lisätty ja pohjoisen asukkeja halutaan talvella etelän lämpöön.

Suomalaisesta näkökulmasta yksi syy aiempaa vähäisempään matkailijamäärään on lentojen vähyys. Suorilla lennoilla on ollut väkeä tungokseen asti ja hinnat ovat kysynnän ja tarjonnan lain mukaisesti nousseet pilviin.

Uutisia esimerkiksi Finnairin kapasiteetin lisäyksistä on pikkuhiljaa tihkunut, mutta virallinen talvikauden lento-ohjelma elää koko ajan. Oletettavasti myös Norwegian lisää kapasiteettiaan Helsingin ja Málagan välillä, eikä poissuljettu ole sekään mahdollisuus, että Air Baltic lisäisi viikkovuoroja nykyisestä kahdesta.

Lähde: Aena

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...