Eletään vaan, vaikka piruuttaan

 

Oletteko kiinnittäneet huomiota siihen, että ihmiset ovat jälleen alkaneet hymyillä? Maskien takaa sitä on vaikea havaita, mutta ihmisten silmät loistavat aivan eri tavalla kuin viime keväänä tai vaikkapa joulun jälkeen.

Kevät tietysti aina piristää ihmisiä, mutta suurin syy hymyyn ja iloon löytyy paremman huomisen uskosta. Rokotukset ovat lähteneet alkuvuoden kangertelun jälkeen tosissaan käyntiin ja nyt jo jokainen tuntee useamman ihmisen, joka on piikin saanut. Se on konkreettista, ei pelkkää asiantuntijoiden tai poliitikkojen höpinää.

Vaikka joitain rokotteita on jouduttu vetämään pois markkinoilta tai ainakin kohdentamaan uudelleen, yleiskuva on kuitenkin positiivinen ja eteenpäin vievä.

- Mainos -

Massapsykologia on ihmeellistä. Kun julistetaan lama, kaikki laittavat kukkaronsa nyörit kiinni. Rahaa ei käytetä, vaikka oma talous ei tippaakaan kärsisi manatusta taantumasta. Kun uusi virus viime keväänä lähti leviämään, pelko muutti ihmisten käyttäytymisen totaalisesti. Kukaan ei halunnut liikkua minnekään. Eipä juuri mahdollisuuksiakaan liikkumiseen ollut, mutta mielen apeutta ei määrätä ylhäältä.

Negatiivinen joukkopsykoosi on varmasti positiivista vahvempi, mutta ihan samalla mekanismilla ne toimivat. Nyt on päällä positiivinen kierre ja se leviää ihmisten mielissä andalusialaisen maastopalon vauhdilla. Hymyä, halua liikkumiseen ja tekemiseen alkaa löytyä. Se näkyy paitsi ihmisten silmissä, myös vilkastuneessa iltaelämässä ja kaupunkikuvassa. Toki monet rajoitukset vielä hillitsevät elämää.

Jollei mitään suuria takapakkeja viruksen tuhoamistalkoissa tapahdu, tällä positiivisella joukkohysterialla mennään monta vuotta eteenpäin. Sanoittajamestari Vexi Salmi kirjoitti Irwinin suuhun hyvän elämänohjeen vaikeista ajoista selviämiseen. Eletään vaan vaikka piruuttaan, ilman turhia murheita!

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...