Lukuaika: Despacito-hitin esittäjä ryövättiin Espanjassa – hotelli joutuu maksamaan miljoonakorvauksen

Despacito-hitin esittäjä ryövättiin Espanjassa – hotelli joutuu maksamaan miljoonakorvauksen

Puertoricolainen artistitähti Daddy Yankee joutui uskomattoman varkauden uhriksi Valenciassa. Hotelliketjulle möhlintä tuli kalliiksi.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Daddy Yankee.

Vuonna 2017 koko maailma lauloi Despacitoa (suom. hitaahkosti). Jättihitti on puertoricolaisen laulajan Luis Fonsin kappale, jolla vierailee toinen tunnettu puertoricolainen artisti, räppäri Daddy Yankee.

Menevä espanjankielinen latinokappale julkaistiin tammikuussa 2017, ja se komeili muun muassa Yhdysvaltojen Billboard Hot 100 -listan ykkösenä kuudentoista viikon ajan, mikä tuolloin sivusi ennätystä Billboardin pitkäaikaisimpana listaykkösenä.

Heinäkuussa 2017 kappaleesta tuli kaikkien aikojen striimatuin kappale, kun se oli kerännyt puolessa vuodessa 4,6 miljardia soittokertaa suurimmissa musiikin suoratoistopalveluissa.

Vuonna 2018 Daddy Yankee oli Espanjan Valenciassa konsertoimassa, kun hän joutui törkeän varkauden uhriksi tunnetun Melia-ketjun luksushotellissa.

- Mainos -

Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki ja sijaitsee Espanjan itärannikolla noin 600 kilometrin päässä Málagasta.

Voro esitteli olevansa tähtilaulaja

Uskomaton tapahtumaketju sai alkunsa 6. elokuuta aamuyöllä kello 05, kun hotelliin vastaanottoon ilmestyi mieshenkilö, joka väitti olevansa Daddy Yankee.

Hän pyysi kaksoiskappaleita huoneen avainkorteista – tietäen tietysti vallan hyvin, etteivät tähtiartisti eikä hänen tiiminsä olleet tuolloin hotellissa, vaan läheisillä latinomusiikin festareilla esiintymässä.

Hotellin vastaanotto antoi huonekortit rikolliselle

Käsittämätöntä kyllä, hotellin henkilökunta antoi miehelle avainkortit ilman minkäänlaista henkilöllisyystarkastusta. Mies sai avaimen jopa huoneen kassakaappiin, jossa olivat kaikki laulajan korut.

Voro vei Daddy Yankeelta kaksi kelloa, kolme kaulaketjua, ristin, neljä rannerengasta, kolme sormusta ja parin timanttikorvakoruja. Lisäksi rikollisen matkaan lähti isohko summa käteistä rahaa.

Syyllistä ei ole koskaan saatu kiinni.

Oikeus hylkäsi aluksi korvausvaateen

Despacito-artisti haki luonnollisesti hotellilta korvauksia menetystä omaisuudestaan, mutta vuosia kestänyt oikeuskäsittely tuotti aluksi yllätyksen.

- Mainos -

Valenciassa istunut alempi oikeusistuin katsoi, että muusikko ei ollut kyennyt osoittamaan, että korut ja rahat olivat ylipäätään varastettu. Siksi alioikeus hylkäsi räppärin korvauvaatimukset.

Laulaja valitti kuitenkin tuomiosta, ja nyt – viisi ja puoli vuotta varkauden jälkeen – Valencian itsehallintoalueen maakunnallinen oikeus antoi uuden tuomion.

Oikeus vetosi mm. ikivanhaan lakipykälään siitä, että ”majatalot” ovat vastuussa majoittujiensa omaisuudesta ja neljän tähden nykyaikaista hotellia kaikkine turvatoimineen voidaan kutsua ”majataloksi”, joka on korvausvelvollinen.

Niinpä oikeus tuomitsi Melia-hotellin maksamaan Daddy Yankeelle yhteensä 908 950 Yhdysvaltain dollarin suuruisen korvauksen. Summa on euroissa noin 830 000 euroa.

Hotelliketjulla on toki vielä mahdollisuus valittaa Valencian korkeimpaan oikeuteen.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *