Lukuaika: Davis Cup -finaalien liput Málagassa tulivat myyntiin – miten käy Suomen?

Davis Cup -finaalien liput Málagassa tulivat myyntiin – miten käy Suomen?

Espanjan Aurinkorannikolla Málagassa pelataan tenniksen Davis Cupin Final 8 -turnaus toistamiseen marraskuussa. Nähdäänkö niin kentällä kuin katsomossa taas suomalaisjuhlaa?

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
4 min lukuaika
Suomi selvisi jo 16 parhaan Davis Cup -maan joukkoon. Karsinnat jatkuvat syyskuussa matkalla kohti marraskuista Málagan finaalia. Kuva helmikuulta Turusta: Suomen Tennisliitto / Joonas Ojala.

Tenniksen Davis Cupin finaalit pelataan tänäkin vuonna Espanjan Aurinkorannikolla, ja viime marraskuun tapaan pelipaikkana on Málagan Martín Carpena -areena.

Monella suomalaisellakin tenniksen ystävällä on taatusti mieluisia muistoja marraskuisesta Málagan finaaliturnauksesta, missä Suomen miesten maajoukkue häikäisi ja yllätti etukäteen vahvemmat vastustajansa. Suomi oli lopulta sensaatiomaisesti maailman neljän parhaan maan joukossa 2023.

Paikalla areenalla oli kannustamassa tuhansia suomalaisia ja tunnelma oli korviahuumaavan kova. Pelkästään Fuengirolasta tennispyhättöön tuli kymmeniä suomalaisia fanibusseja.

Pian selviää, toistuuko sinivalkoinen tennishuuma Málagassa.

- Mainos -

Lue myös: Suomi taisteli ja kansa kannatti – tennisunelma kaatui Málagassa

Lippuhaitari 40–2.500 euroa Málagassa

Liput 19.-24. marraskuuta Málagassa pelattaviin kahdeksan maan finaaleihin ovat nyt tulleet myyntiin. Hintahaitari on leveä: puolivälierien 40 euron istumapaikasta 2.500 euron VIP-passeihin.

Niille, jotka haluavat nähdä jokaisen Malagan Davis Cup Final 8 -ottelun, VIP-, premium-, CAT 1-, CAT 2- ja CAT 3 -liput ovat 2.500, 860, 650, 400 ja 260 euroa.

Tarjolla on myös edullisempia vaihtoehtoja. Viikonlopun liput (semifinaaliin ja finaaliin) maksavat 1.150, 370, 320, 210 ja 130 euroa vastaavissa luokissa, neljännesfinaalipassit (tiistaista torstaihin) 1.350, 370, 320, 210 ja 130 euroa, kun taas liput pelkästään finaaliin maksavat 550, 190, 165, 110 ja 63 euroa.

Passeja jompaankumpaan semifinaaliin on saatavilla hintaan 495, 150, 130, 80 ja 53 euroa, kun taas puoliväliereihin (kaksi yksittäistä ottelua ja kaksinpeli yhdessä tasapelissä) voi ostaa yhden sarjan liput hintaan 435 , 115, 100, 60 ja 40 euroa.

Liput ovat ostettavissa turnauksen nettisivuilta tästä.

Suomalaiset tennisfanit täyttivät Málagan areenan katsomon viime marraskuussa 2023. Kuva: Joonas Ojala / Suomen tennisliitto.

Suomi pelaa syyskuussa pääsystä Málagan finaaliin

Vielä ei toki tiedetä, nähdäänkö Suomi marraskuussa Málagassa Final 8 -turnauksessa. Se selviää vasta syyskuussa.

Suomen miesten maajoukkue eteni toista kertaa maailman 16 parhaan maan Davis Cup Finals -turnaukseen. Suomi kukisti helmikuun alussa Turussa pelatussa maaottelussa Portugalin 3-1.

- Mainos -

Davis Cup Finals Group Stagen neljä alkulohkoa pelataan Bolognassa (Italia), Valenciassa (Espanja), Manchesterissa (Iso-Britannia) ja Zhuhaissa (Kiina) 10.-15.9.2024.

Suomi pelaa Manchesterissa alkulohkossa, jonka muut maat ovat Iso-Britannia, Kanada ja Argentiina.

Menestynyt tennismaa Kanada on Suomelle tuttu vastus, sillä joukkueet kohtasivat marraskuun lopulla Davis Cup -puolivälierissä Málagassa. Suomi kaatoi Kanadan sensaatiomaisesti ja eteni silloin neljän parhaan maan joukkoon.

Lopulta mahtava sinivalkoinen rynnistys Aurinkorannikolla pysähtyi vasta Australiaa vastaan välierissä. Davis Cup -mestaruuden 2023 vei nimiinsä lopulta Italia, jolle Australia taipui finaalissa.

Lue myös: Aurinkorannikon valtasi sensaatiomainen tennishuuma – katso kuva- ja videokooste

Kunkin alkulohkon kaksi parasta maata etenee Davis Cupin kahdeksan parhaan maan finaalivaiheeseen, joka pelataan viime vuoden tapaan Málagassa 19.-24.11.2024.

Lohko A | Bologna (Italia): Italia, Hollanti, Belgia, Brasilia

Lohko B | Valencia (Espanja): Australia, Tshekki, Ranska, Espanja

- Mainos -

Lohko C | Zhuhai (Kiina): Saksa, USA, Slovakia, Chile

Lohko D | Manchester (Englanti): Kanada, Suomi, Iso-Britannia, Argentiina

Katso videolta huikeita tunnelmia, kun Suomi kukisti Kanadan Málagassa Davis Cupin Final 8 -turnauksessa marraskuussa 2023.

”Suomen tavoitteena koko Davis Cupin voitto”

Suomen maajoukkuekapteeni Jarkko Nieminen on asettanut kovan tavoitteen tälle vuodelle.

– Meillä on joukkueen yhteiset tavoitteet olemassa, eli koko Davis Cupin voitto, ja lähdemme sitä tavoittelemaan, Nieminen tiivisti.

Nieminen on ollut erittäin innoissaan ennennäkemättömästä suomalaisesta tennisnosteesta.

– Tennis näkyy ja kuuluu paremmin kuin koskaan aiemmin, se on ihan mahtava juttu. Kun laji saa huomioita, laji saa lisää harrastajia sukupuolesta ja iästä riippumatta, mikä on loistava asia.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *