Lukuaika: Aurinkorannikon valtasi sensaatiomainen tennishuuma – katso kuva- ja videokooste

Aurinkorannikon valtasi sensaatiomainen tennishuuma – katso kuva- ja videokooste

Huikea tunnelma vallitsi Málagan tennisareenalla, kun suomalaiset panivat parastaan niin kentällä kuin katsomossakin.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
5 min lukuaika
Harri Heliövaara tuuletti villisti Espanjan Aurinkorannikolla.

Tiistaina 21. marraskuuta elettiin Aurinkorannikolla ennennäkemätöntä suomalaista urheilujuhlaa.

Monituhatpäinen kannattajajoukko teki Málagan Martín Carpena -areenasta Suomen kotikentän, kun miesten tennismaajoukkue kohtasi Davis Cupin finaaliturnauksen avauksessa hallitsevan mestarin Kanadan.

Lopullisesti riemu repesi, kun sinivalkoiset mailaniekat selvisivät taistosta voittajina ja etenivät neljän parhaan joukkoon.

Suomalaisfanit ottivat tilan haltuun jo hallin ulkopuolella.

Lipunmyynti Suomen ja Kanadan väliseen otteluun kävi kuumana mantereen molemmissa päissä. Pohjoislaidalla Suomen tennisliitto kasasi oman massiivisen faniryhmän ja lisäksi monet lähtivät matkaan omilla järjestelyillään.

- Mainos -

Euroopan eteläisellä laidalla puolestaan Aurinkorannikon suomalaiset löivät tennishuumaan vielä lisää kierroksia. Ravintola Uusi Reflan kautta matkaan lähti 700 tennisfania 14 bussilla, ja koko liuta myös omatoimisia penkkiurheilijoita.

Lue myös: Jopa 6 000 suomalaista kannustamassa Davis Cupissa

Tunnelma Martín Carpenan ulkopuolella oli tiistaina katossa jo tunti ennen otteluiden alkua.

Hallin edustalle pystytetyssä kisakylässä pelattiin minitennistä, otettiin kasvomaalauksia, huolehdittiin nestetasapainosta ja käytiin innokkaita ennakkopuinteja tulevista peleistä. Olisiko Suomella jopa saumat yllättää Kanada?

Asiantuntijaraati oli selvillä lopputuloksesta jo etukäteen.

Lopulta klo 16 koitti turnauksen avaushetki. Kanadan joukkue asteli kentälle ensin Red Hot Chili Peppersin Can’t Stop kappaleen tahdissa. Kanadan penkin takana noin bussilastillinen faneja hurrasi omilleen.

Tämän jälkeen oli haastajajoukkue Suomen vuoro. Ämyreistä pauhasi – luonnollisesti – Daruden Sandstorm, kun joukkue asteli estradille ja sinivalkoinen, hiljaiseksi mainittu kansa katsomossa näytti, että tarvittaessa pesee ja linkoaa.

Meno oli kuin moukarihäkissä.

- Mainos -

Daruden Sandstorm siivitti suomalaiset myrskyisään suoritukseen niin kentällä kuin katsomossakin.

Myös Maamme kajahti komeasti.

Vaikka ensimmäisessä ottelussa pikakomennuksella pelaamaan nostettu Patrick Kaukovalta joutuikin kovaan paikkaan entistä maailmanlista kolmosta Milos Raonicia vastaan, oli yleisö miehen takana alusta loppuun. Kentällä homma meni Kanadalle 2-0, mutta katsomossa Suomelle 100-0.

Milos Raonicin syöttö oli myrkkyä Kaukovallalle, mutta siihen myrkkyyn on tukehtunut moni maineikkaampikin peluri.

Toisessa ottelussa meno kiihtyi entisestään. Selkä seinää vastaan taistellut Otto Virtanen oli tulessa ja yleisö kannusti villisti. Välillä karnevaalitunnelma katsomossa nousi sellaisiin korkeuksiin, että tuomari joutui pyytämään hiljaisuutta useampaan otteeseen. Lopulta Virtanen kaatoi Gabriel Diallon luvuin 2-0 (6-4, 7-5).

Tähän ässään loppui Gabriel Diallon pyristely Otto Virtasta vastaan.

Ratkaisevassa nelinpelissä Suomi laittoi kentälle Otto Virtasen ja nelinpelin erikoismiehen Harri Heliövaaran. Kanadalta vastaa asettui pari Vasek Pospisil, Alexis Galarneau. Suomalaiset olivat kentällä koko ajan hieman niskanpäällä, ja veivät ottelun lopulta erin 2-0 (7-5, 6-3).

Nelinpelin voitto takasi Suomelle tien maailman neljän parhaan maajoukkueen joukkoon voitoin 2-1.

Mutta katsomon puolella vaahteralehtiä vasta vietiinkin kuin mätää kukkoa. Annettakoon kanadalaisten piskuiselle faniryhmälle kunniamaininta hyvästä yrityksestä, mutta noin kuusi tuhatta suomalaisfania muutti hallin maailmanluokan tapahtumatantereeksi.

- Mainos -

Harri Heliövaara ja Otto Virtanen ottivat ilon irti voitostaan.

Ei olekaan mikään ihme, että niin pelaajat kuin joukkueen kapteeni Jarkko Nieminenkin kiittelivät moneen otteeseen joukkueen tukena ollutta yleisöä.

Jarkko Niemisen mietteet vain hetki voiton jälkeen.

Suomalaisten kansanvaellus Davis Cupin finaaliturnaukseen on saanut huomiota myös kansainvälisessä mediassa. Málagan alueen paikalliset mediat osasivat urheiluhulluja suomalaisia paikalle odottaakin, ja esimerkiksi Diario Sur teki jo ennakkoon ison jutun Fuengirolan siirtokunnan massaliikehdinnästä Martín Carpena areenalle.

Lue myös: Catorce autobuses con fineses de la Costa del Sol apoyarán a su selección en el Martín Carpena

Helsingin Sanomat nosti esiin myös huippusuositun The tennis Podcastin, jonka toimittaja Matt Roberts kertoi suorastaan liikuttuneensa suomalaisten fanien tekemästä vaikutuksesta.

Lue myös: Brittitoimittaja liikuttui, kun näki suomalaisfanien menon Malagassa

Suomen voitto Kanadasta tiesi luonnollisesti myös sitä, että pelit jatkuvat. Perjantaina Suomi saa välieräkamppailussa vastaansa joko Australian tai Tshekin.

Perjantain välieräänkin on odotettavissa kova lataus suomalaisten kannattajakunnalta. Kuinka pitkälle se joukkueen kantaa, jää nähtäväksi.

Lue myös: Tennishuuma yltyy – Refla järjestää bussikuljetukset myös perjantain Davis Cupiin Fuengirolasta

Välierää odotellessa kisahuumaa voi lietsoa oheisella kuvakoosteella.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *