keskiviikko, helmi 28, 2024

BaroVire innostaa baronalaisia yhteiseen ajanviettoon

Baronan palvelukeskuksessa Fuengirolassa työskentelee tällä hetkellä jo yli 300 työntekijää, joiden hyvinvointia tuetaan monin eri tavoin. Työyhteisön arjesta asteen verran rennompaa tekee virkistystoimikunta BaroVire, joka liikuttaa, viihdyttää ja yhdistää baronalaisia.

HR-managerina Baronan palvelukeskuksessa työskentelevä Hanna Padatsu iloitsee siitä, että BaroVireen toiminta on jatkunut Fuengirolassa jo vuosia aktiivisena. Matkan varrelle on mahtunut jos jonkinnäköistä mukavaa ajanvietettä, kulttuurista kuntoiluun.

  • Yksi BaroVireen tärkeimmistä tehtävistä on työhyvinvoinnin lisäksi edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja hitsata työyhteisöä vahvemmaksi, Padatsu toteaa.

 

Tällä hetkellä Padatsu tekee BaroVireen osalta tiiviistä yhteistyötä hallintokoordinaattori Tiia Taipaluksen kanssa, joka on viime syksynä hypännyt suunnittelemaan ja organisoimaan BaroVire-toimintaa osana seitsenhenkistä tiimiä.

- Mainos -

Pienimuotoisilla vaaleilla valittu aktiiviporukka pyrkii järjestämään toimintaa vähintään kerran kuukaudessa. Tarkoitus on, että myös ne, jotka eivät ole aktiiveiksi ryhtyneet, saavat mahdollisuuden vaikuttaa tarjontaan.

-Työntekijöillemme on Teamsissa oma BaroVire-kanava, jossa voi ilmaista omia ideoitaan tai vaikka spontaanin halun kerätä porukkaa padelpeliin, Taipalus kertoo.

 

Mukavaa matalalla kynnyksellä

Palvelukeskuksen arkea elävöitetään monin tavoin – toimistolla on tarjolla aamupalaa maanantaista perjantaihin ja kalenterivuosi pyritään huomioimaan työn lomassa. Ystävänpäivänä työntekijät pääsivät askartelemaan toisilleen kortteja ja nautiskelemaan sydändonitseista.

-Vietämme satunnaisesti myös teemaviikkoja, joiden teemat tulevat Baronan Suomessa toimivalta hyvinvointitiimiltä. Maaliskuun viimeisellä viikolla teemana on ”Kohti parempaa unta” – siihen liittyen palvelukeskuksessa vietetään pyjamabileitä, Hanna Padatsu kertoo.

Tiia Taipalus huomauttaa, että kynnys myös työn ulkopuolella tapahtuvaan toimintaan osallistumiselle on koitettu tehdä matalaksi.

-Tarjolla on ollut maksuttomia aktiviteetteja kuten ohjattua ryhmäliikuntaa rannalla. Helmikuussa meillä oli ohjelmassa rantaratsastusta, josta onnistuimme järjestämään työntekijöillemme hieman edullisempaa.

- Mainos -

Erilaiset retket ovat osoittautuneet hyväksi keinoksi tehdä espanjalaista kulttuuria tutuksi palvelukeskuksen väelle. BaroVire sponsoroi yleensä osan niihin liittyvistä bussimatkoista.

-Maaliskuussa suuntaamme Granadassa sijaitsevaan Sierra Nevadan hiihtokeskukseen, jossa on lähemmäs 100 laskettelurinnettä. Se on ihan Alppien veroinen kohde 3000 metrin korkeudessa, kahden tunnin ajomatkan päässä palvelukeskuksestamme, Taipalus kertoo.

BaroVireen organisoimalla retkellä Rondaan maisteltiin oliiviöljyjä paikallisella oliivitilalla.

 

Padel tai vuoristovaellus – osallistujia riittää

300 työntekijän joukosta löytyy Hanna Padatsun mukaan kaikkeen tekemiseen aina innokkaita osallistujia, oli kyseessä sitten paintball tai yhteinen vaellus toimistolta läheisille vuorille.

-Meillä työskentelee kaikenikäisiä työntekijöitä. Vaikkei osallistuminen katsokaan ikää, olemme pyrkineet siihen, että BaroVire pystyisi tarjoamaan kaikille jotain mielekästä tekemistä.

BaroVireen ohella palvelukeskuksen työntekijöiden hyvinvointia ja vapaa-aikaa tuetaan erilaisilla henkilökuntaeduilla. Listalta löytyy Fuengirolan ravintoloita, kampaamoita ja kauneushoitoloita – myös kuntosali ja suosittu skandinaavinen karkkikauppa.

-BaroVireen jäsenet etsivät aktiivisesti myös uusia mahdollisia yhteistyökumppaneita, Padatsu kertoo.

- Mainos -

Liikuntamahdollisuuksia palvelukeskuksen työntekijöille tarjoavat lisäksi kerran viikossa kaksi padelkenttää noin puolentoista kilometrin päässä palvelukeskuksesta. Vakituinen pelivuoro on työntekijöille maksuton.

-Sinne saa joka viikko vapaasti ilmoittautua kahdeksan henkilöä pelaamaan tunniksi. Toki pyrimme katsomaan, että osallistumisessa toteutuu tasa-arvoisuus ja tasapuolisuus, niin kuin meidän kaikessa tekemisessä, Padatsu huomauttaa.

 

Barovire-toiminta saa kiitosta

Hanna Padatsu toteaa, että Espanjaan muuttavilla työntekijöillä sosiaalinen verkosto rakentuu uudessa maassa usein ainakin alkuvaiheessa pitkälti työyhteisön varaan.

Oli kyse sitten toiminnan suunnittelusta tai siihen osallistumisesta, BaroVireen kautta työntekijät tulevat tutustuneeksi toisiinsa myös työn ulkopuolella. Työntekijöiltä on tullut paljon kiitosta siitä, että Baronalla halutaan luoda edellytyksiä tällaiselle toiminnalle.

Kesälomien aikana BaroVireen toiminta on pienimuotoisempaa. Varmaa on jo nyt, että kesällä ovat luvassa jokavuotinen kesäjuhla sekä jo perinteeksi muodostunut ja paljon kehuja saanut Amazing Race -rastikierros, jossa työntekijät pääsevät kilpailemaan tiimi- tai kaverijoukkueissa ympäri Fuengirolaa.

-Nykyisten BaroVireen aktiivijäsenten joukossa on muutamia henkilöitä, jotka osallistuivat Amazing Raceen viime vuonna ja tykkäsivät siitä tosi paljon. Nyt he ovat innolla lähdössä kehittämään tapahtumaa vieläkin paremmaksi, Tiia Taipalus iloitsee.

 

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Laura Helander
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Milloin viimeksi olet hiihtänyt?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...