Uutiset Viihde

Baccara-tähti María Mendiola on kuollut

María Mendiola (vas.) nousi kansainväliseen suosioon Baccara-duossa 70-luvun lopulla. Hän oli kuollessaan 69-vuotias.

70-luvun lopulla kansainväliseen suosioon nousseen Baccara lauluduon toinen alkuperäisjäsen María Mendiola on kuollut.

 

Mendiola menehtyi lauantaina 11.syyskuuta 69 vuoden iässä. Hänen kuolinsyytään ei ole tarkemmin kerrottu julkisuuteen, mutta läheisten kommenteista päätellen syynä oli todennäköisesti vakava sairaus.

María Mendiolan ensikosketus showbisnekseen tuli tanssin kautta. Hän oli mm. Espanjan tv:n baletin primaballerina. Siellä hän tapasi myös niin ikään tanssijana olleen Mayte Mateosin, jonka kanssa he päätyivät perustamaan Baccara-duon vuonna 1977.

Baccara räjäytti pankin jo ensimääiselä singlellään Yes Sir, I Can Boogie, joka nousi listaykköseksi pitkin eurooppaa, jopa Englannissa, samoin kuin Suomessakin. Baccaran ensimmäinen albumi, nimeltään Baccara, nousi myös valtavaan suosioon. Levy nousi useammassa maassa, kuten Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa, aina listaykköseksi asti ja myi esimerkiksi Suomessa tuplaplatinaa.

Vuonna 1978 Baccara osallistui myös Eurovision laulukilpailuun Luxemburgin edustajana. Duo sijoittui kappaleellaan Parlez-vous français? kilpailussa seitsemänneksi.

Alkuperäinen Baccara levytti yhteensä neljä studioalbumia vuoteen 1981 mennessä, jolloin Mendiolan ja Mateosin tiet erkanivat, ja kumpikin jatkoi tahollaan musiikin tekemistä.

Mitä pidit jutusta?
+1
12
+1
1
+1
1
+1
1
+1
37
+1
1

Kolumnit

Tia Raunio

1-vuotissynttärit

  Suomen Merimieskirkon Aurinkorannikon sosiaalityön hanke, jolle STEA eli Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus on myöntänyt kolmen...

Viikon kysymys

Joko nyt on aika matkustaa?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa