Baccara-tähti María Mendiola on kuollut

 

Mendiola menehtyi lauantaina 11.syyskuuta 69 vuoden iässä. Hänen kuolinsyytään ei ole tarkemmin kerrottu julkisuuteen, mutta läheisten kommenteista päätellen syynä oli todennäköisesti vakava sairaus.

María Mendiolan ensikosketus showbisnekseen tuli tanssin kautta. Hän oli mm. Espanjan tv:n baletin primaballerina. Siellä hän tapasi myös niin ikään tanssijana olleen Mayte Mateosin, jonka kanssa he päätyivät perustamaan Baccara-duon vuonna 1977.

Baccara räjäytti pankin jo ensimääiselä singlellään Yes Sir, I Can Boogie, joka nousi listaykköseksi pitkin eurooppaa, jopa Englannissa, samoin kuin Suomessakin. Baccaran ensimmäinen albumi, nimeltään Baccara, nousi myös valtavaan suosioon. Levy nousi useammassa maassa, kuten Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa, aina listaykköseksi asti ja myi esimerkiksi Suomessa tuplaplatinaa.

- Mainos -

Vuonna 1978 Baccara osallistui myös Eurovision laulukilpailuun Luxemburgin edustajana. Duo sijoittui kappaleellaan Parlez-vous français? kilpailussa seitsemänneksi.

Alkuperäinen Baccara levytti yhteensä neljä studioalbumia vuoteen 1981 mennessä, jolloin Mendiolan ja Mateosin tiet erkanivat, ja kumpikin jatkoi tahollaan musiikin tekemistä.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...