Merensky tuli Aurinkorannikon suomalaiseen kouluun vielä astetta eksoottisemmasta ympäristöstä, nimittäin Malediiveilta, missä hän työskenteli Finland International School Maldivesin rehtorina.
Ennen Malediiveja Merensky kartutti kansainvälistä kokemusta myös Omanissa, missä hän oli neljä ja puoli vuotta rehtorina kansainvälisessä, suomalaiseen pedagogiikkaan perustuvassa koulussa.
Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa Merenskyn kansainvälisestä kokemuksesta on epäilemättä paljon etua.
– Koulun puolelta olemme erittäin tyytyväisiä että saimme alun perin toimivapaasijaiseksi niin pätevän ja vankan kansainvälisen kokemuksen osaavan rehtorin kuin Terhi Merensky on. Hänen jatkamisensa nyt syksystä alkaen vakinaisena rehtorina on iloinen uutinen, sanoo Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Niina Ristolainen
Enemmän irti espanjalaisuudesta
Terhi Merensky itse on ollut erittäin tyytyväinen uuteen toimipaikkaansa sekä työn että ympäristön puolesta.
– Olen tosiaan ollut ennen tätä hieman eksoottisemmissa kohteissa, joten tänne tuleminen oli jotenkin kuin olisi kotiin saapunut, hän kuvailee.
Myös kouluyhteisö saa Merenskyltä varauksetonta kiitosta.
– Työyhteisö on kerrassaan upea ja itselleni oli suuri ilo että minut vakinaistettiin tähän Aurinkorannikon suomalaisen koulun rehtorin tehtävään. Tunnen olevani täällä kuin kala vedessä.
Nyt kun Merensky on vakinaistettu koulun rehtoriksi, hän haluaa myös luoda katsetta tulevaan.
– Näen että meillä on koulussa valtavasti potentiaalia, niin opettajakunnassa kuin oppilaissakin. Sen haluan saada täysin käyttöön. Meillä on nyt parhaillaan opettajien kehityskeskustelut käynnissä ja niidenkin kautta haluamme saada kaikilta vahvuudet esiin, hän linjaa.
Yhden osa-alueen hän nostaa esiin erityisesti.
– Haluaisin löytää keinoja tämän meitä ympäröivän espanjalaisuuden hyödyntämiseen entistä paremmin. Siinä on tehty hyvää työtä tähän astikin, mutta edelleen haluaisin nostaa Espanjan kielen ja kulttuurin entistä enemmän esiin, ja kehittää myös yhteistyötä paikallisen yhteisön ja toimijoiden kanssa.