Aurinkorannikon suomalainen koulu palasi normaaliin arkeen

Espanjalaisten keskittyessä vielä lomanviettoon, on Aurinkorannikon suomalaisella koululla jo kynät teroitettu.

Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilaat ja opiskelijat aloittivat uuden kouluvuoden Suomen opetussuunnitelman mukaisesti keskiviikkona 10.8. Uuden kouluvuoden alku on monessa suhteessa myös vihdoin ja viimein paluu jokseenkin normaaliin työskentelyyn, pandemian hellitettyä.

– Maskipakkoa ei koulun alueella enää ole, ei ylimääräisiä turvavälejä, oppilaita voidaan ryhmäyttää vapaasti, mikä on aina ollut koulumme toiminnassa ihan keskeistä, luettelee rehtori Saara Ikonen vapautuneiden säännösten mukanaan tuomia etuja.

- Mainos -

– Vihdoin myös vanhemmat voivat tulla koulun porttien sisäpuolelle, mikä on myös ihanaa, hän lisää.

Käytännössä koulun toiminnassa ei ole enää lain määrittelemiä pandemiarajoituksia. Hygieniaan ja tuuletukseen liittyviä suosituksia toki on, ja niitä noudatetaan, mutta ne eivät rajoita koulun toimintaa.

Myös Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilasmäärä alkaa palautua pandemiaa edeltäneelle tasolle.

– Uusia eskarilaisia on 12, perusopetuksen puolella oppilaita on noin 260 ja lukiossa noin 90, Ikonen kertoo.

Yhteensä oppilaita ja opiskelijoita on siis noin 360. Sen enempää nykyisiin koulun tiloihin ei mahdukaan.

Yhteisöllisyys ja hyvinvointi

Saara Ikosella alkaa nyt toinen vuosi Aurinkorannikon suomalaisen koulun rehtorina. Viime kouluvuoden hän toimi viransijaisena, mutta tästä syksystä lähtien virka on hänen. Ikosen mukaan lähtökohdat oman työn tekemiseen ovat nyt aivan toiset.

– Kun tulet viransijaiseksi, on kouluvuosi suurten linjojen osalta suunniteltu, joten tehtävä on enemmänkin toteuttaa suunnitelmaa. Viime vuoden osalta pandemia vielä sitoi toimintaa niin vahvasti, että ainoa iso tavoite saada kouluvuosi vietyä läpi ja koulun toiminta jatkumaan, rehtori kuvailee.

- Mainos -

– Nyt olen päässyt aktiivisesti myös suunnittelemaan alkavaa kouluvuotta, joten nyt pääsen tuomaan enemmän myös omaa kädenjälkeä koulun toimintaan.

Entä mitä asioita Saara Ikonen sitten aikoo kädenjäljellään vahvistaa?

– Lyhyesti sanottuna yhteisöllisyys ja hyvinvointi. Sekä täällä koulussa että myöskin kodin ja koulun välillä. Ne ovat perinteisesti olleet tämän koulun vahvuuksia, ja niihin pandemia on kovimmin iskenyt, joten nyt haluamme vahvistaa niitä.

Myös koulun taustalla on tapahtunut hallinnollinen muutos tähän kouluvuoteen lähdettäessä. Aurinkorannikon suomalaisen koulun opetuksen järjestämislupa on 1.8.2022 alkaen Aurinkorannikon suomalaisen koulun säätiö sr:n hallussa, eikä enää Aurinkorannikon suomalaisen koulun kannatusyhdistys ry:llä. Muutos ei kuitenkaan vaikuta mitenkään varsinaiseen päivittäiseen koulutyöskentelyyn.

Aurinkorannikon suomalaisen koulun kouluvuosi 2022-23

  • Syyslukukausi: 10.8. – 17.12.
  • Ferialoma 10. – 14.10.
  • Kevätlukukausi: 9.1. – 3.6.
  • Talviloma 6. – 10.3.
  • Pääsiäisloma 6. – 7.4.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi, Kuva: Virpi Pietarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...