Lomat myöhemmiksi

 

Koulut alkoivat tällä viikolla. Tai oikeammin suomalaiset koulut alkoivat, koko muun Euroopan ja käytännössä koko pohjoisen pallon puoliskon lapset jatkavat vielä lomailuaan.

Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilaiden vanhemmilla on kovat paikat, kun he yrittävät selittää lapselleen miksi jo nyt pitää mennä kouluun, kun naapurin Carmen ja Pedro jatkavat leppoisia päiviään uima-altaalla.

Aurinkorannikon tilanne on toki poikkeuksellinen, mutta keskustelu on herännyt jälleen Suomessakin. Jokunen vuosi sitten elinkeinoministeriö teetti selvityksen, millaisia vaikutuksia esimerkiksi lomien kahden viikon myöhäistämisellä olisi.

- Mainos -

Selvityksen mukaan vaikutukset olisivat lähes pelkästään positiivisia. Laskelmien mukaan matkailuala kasvaisi kesäkuukausina jopa 10%, se tarkoittaa satoja miljoonia euroja. Myös työllistämisvaikutus olisi alalla merkittävä.

Mikä parasta, iso siivu matkailun uusista rahoista tulisi ulkomailta. Valuutta siis virtaisi elokuussa Suomeen aivan toisella tapaa kuin nykyään. Nythän leirintäalueet ja suunnilleen kaikki matkailukohteet sulkeutuvat samaan aikaan, kun koulut alkavat.

Matkailukohteet sulkeutuvat juuri silloin, kun koko muu Eurooppa lomailee. Ei Suomen perukoille kukaan viitsi tulla, kun lapset eivät pääse pomppulinnoihin, eivätkä aikuiset kesäjuhlille. Ne kaikki loppuivat jo. Ei siinä oikeasti ole mitään järkeä.

Kun tässä kerran ollaan liittoutumassa sotilaallisestikin tiukasti Länsi-Euroopan kanssa, eiköhän jo olisi aika yhtenäistää lomakäytäntöäkin. Juhannukselta lomille ja syyskuussa kouluun, se olisi oikea rytmi nykyaikana. Kyllä ne perunat saadaan peltoon ja siemenet vakoon vaikka koululaiset vähän myöhemmin kirmaisisivatkin kesälaitumille.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...