Almodóvarin uusin Cannesiin

Yhdet maailman kuuluisimmat elokuvajuhlat karkeloidaan jälleen Cannesin lomakaupungissa 14.-25. toukokuuta. Tämän vuoden kilpailusarjaan on kutsuttu mukaan myös espanjalaisten kansallisylpeyden, Pedro Almodóvarin uusin elokuva Dolor y gloria.

Tänä vuonna 70 täyttävän Almodóvarin tuoreinta työtä on luonnehdittu hänen laajan tuotantonsa henkilökohtaisimmaksi elokuvaksi. Se on tarina elokuvaohjaajasta, joka käy läpi elämänsä ihmissuhteita.

Elokuvan pääosissa nähdään myös kansainväliselle yleisölle tuttu kaksikko. Ohjaajaa (joka muistuttaa ulkoisesti melko lailla Almodóvaria itseään) esittää Málagan oma poika Antonio Banderas. Menneisyyteen sijoittuvissa muistelmissa ohjaajan äitiä puolestaan esittää Penélope Cruz. Molemmat ovat Almodóvarin luottonäyttelijöitä myös aiemmista projekteista.

Aiemmin Pedro Almodóvar on palkittu Cannesin elokuvajuhlilla parhaasta ohjauksesta, elokuvasta Kaikki äidistäni (1999) ja parhaasta käsikirjoituksesta elokuvasta Volver – Paluu (2006). Vuonna 2003 Almodóvarin takanreunukselle ilmestyi myös Oscar-patsas Puhu hänelle -elokuvan käsikirjoituksesta.

Dolor y gloria pyörii parhaillaan myös Fuengirolan elokuvateattereissa.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...