Lukuaika: Superpesiksen onnistunut avaus – tulevaisuudessa paljon kehitettävää

Superpesiksen onnistunut avaus – tulevaisuudessa paljon kehitettävää

Superpesiksen avausviikonloppua vietettiin kolmatta kertaa Espanjan Fuengirolassa. Tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa Superpesiksen yhtenä näkyvänä markkinointitapahtumana.

-Pääsemme pidentämään kautta parilla viikolla, kun pelaamme avauksen Espanjassa. Espanjassa pelaaminen huomioidaan myös hyvin monissa suomalaisissa medioissa, siitä saadaan kivasti positiivista näkyvyyttä kauden alkuun, kertoo Superpesiksen markkinointijohtaja Jussi Pyysalo.

Joensuusta löytyvät kovalyöntiset miehet.

Ennakkoavajaiset Espanjassa antavat Pyysalon mukaan Superpesikselle kaksi starttia, ensin pelataan Espanjassa ja Suomen kausi avataan pari viikkoa myöhemmin.
Pesisavaukseen matkustaa aina mittava määrä turisteja Suomesta. Viime vuonna turisteja oli todella paljon, pesis matkapaketteja myyvä Saarikoski Travels myi yhteensä yli 700 pakettia. Sen lisäksi ihmisiä tuli omatoimimatkoilla, eli paikalla oli vähintään tuhat pesituriristia. Tänä vuonna määrä jäi ehkä puoleen viime vuotisesta.
-Hyvin väkeä on nytkin liikkeellä. Meillä Superpesiksessä on kuitenkin syytä miettiä, miten saadaan tulevina vuosina koneet täyteen ja kansa liikkeelle. Nyt mukana olevat joukkueet eivät ole kaikkein perinteisimpiä, pesis ei ole esimerkiksi Joensuuhun juurtunut vielä kuten Vimpeliin tai Sotkamoon. Meidän kannattanee jatkossa miettiä sellaisia joukkuepareja, joilla on keskinäistä ristiinkannatusta kuten viime vuonna oli Vimpeli ja Lapua.

Pesistapahtuman tuottaja Jasmine Pajari on kohtuullisen tyytyväinen tämän vuoden tapahtumaan.
Elolan stadionin katsomo oli lähes täynnä miesten ottelun aikana.

Myös tapahtumatuottaja Jasmine Pajari on tyytyväinen tämän vuoden tapahtumaan, mutta näkee kehittämisen mahdollisuuksia monessa asiassa.
-Tänä vuonna käytännönasiat sujuivat kaupungin ja kentän kanssa todella jouhevasti. Aiempina vuosina olemme tulleet paikalle jo viikkoja ennen tapahtumaa, nyt riitti neljä päivää.
-Tietysti se, että väkeä ei ole ihan samaa määrää kuin viime vuonna harmittaa. Tulevina vuosina joukkuvalintoihin pitää kiinnittää erityisen paljon huomiota. Samoin siihen, millaisia matkapaketteja Suomesta tarjotaan turisteille. Uskon vahvasti, että tapahtuma kasvaa jatkossa nykyistäkin isommaksi. Erilaiset oheistapahtumat ovat myös tärkeitä, Pajari sanoo.
Tänä vuonna naisten ottelua lauantaina seurasi yli 1200 katsojaa ja miesten matsiin saapui noin 2000 katsojaa.
Naisten puolella Manse PP voitti Rauman Feran puhtaasti 2-0. Miesten ottelussa Joensuun Maila voitti Seinäjoen Jymy-Jussit myös 2-0.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...