AKT antoi lakkovaroituksen – voi sotkea Finnairin hiihtolomalentoja

AKT on antanut lakkovaroituksen Finnairin matkustamohenkilökunnan lakosta, joka alkaisi 22. helmikuuta 2022 ja kestäisi 8.3. saakka. Toteutuessaan lakko vaikeuttaisi suomalaisten hiihtolomalentoja.

Matkustamohenkilökunnan työehtosopimuksen voimassaolo päättyi 31.1.2022. Työehtosopimusneuvotteluja on käyty joulukuusta asti, mutta niissä ei valitettavasti ole päästy sopimukseen. Finnair on hakenut apua ratkaisun löytämiseen valtakunnansovittelijan vetämän vapaaehtoisen sovittelun kautta.

”Toivomme ratkaisun löytyvän tulevassa sovitteluprosessissa, jotta lakolta vältyttäisiin”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt. ”Ilmoitetun lakon ajankohta on erityisen ikävä, koska se osuu keskelle vilkkainta hiihtolomakautta, jolloin monet perheet matkustavat talvilomille. Teemme kaikkemme, että lakolta vältyttäisiin ja löytäisimme yhteisen ratkaisun”.

- Mainos -

Finnair on raportoinut lähes miljardin euron tappiot pandemian aikana, ja pandemian aikana otettu velka rasittaa yhtiön taloutta vielä vuosia. Muiden henkilöstöryhmien kanssa Finnair on löytänyt tähän taloudelliseen tilanteeseen soveltuvat ratkaisut eri keskusteluissa.

”Tällä hetkellä Finnairin lentomäärä on noin puolet pandemiaa edeltävästä ajasta, joten toipumisemme on vasta alussa”, sanoo Jaakko Schildt. ”Toivomme, että pääsemme sovittelussa yhteiseen ratkaisuun, ja asiakkaamme voisivat rauhassa suunnitella hiihtolomiaan.”

Mahdollisen lakon vaikutuksista lentoihin ei tässä vaiheessa ole tietoa. Jos lentoja jouduttaisiin perumaan, Finnair viestii siitä suoraan asiakkaille.

https://fuengirola.fi/2021/09/12/finnair-ja-wunderdog-perustavat-yhteisen-teknologiakeskuksen-espanjan-malagaan/

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Lähde: Finnairin tiedote
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...