Málaga patistaa senioreita adoptoimaan lemmikkejä – ”vähentää yksinäisyyttä ja stressiä”

Eteläisessä Espanjassa halutaan tuoda lemmikkieläimet yksinäisten vanhusten seuraksi.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Koirat ja kissat helpottavat yksinasuvien seniorien yksinäisyyttä ja lisäävät niin fyysistä kuin henkistä terveyttä. Kuvituskuva.

Noin 75.000 ikäihmistä elää yksin ja yli 2.500 lemmikkiä odottaa perhettä. Tästä syystä Málagan maakuntahallitus on käynnistänyt Andalusiassa uraauurtavan suunnitelman, jonka tarkoituksena on, että vanhukset adoptoisivat lemmikkejä, mikä parantaisi heidän fyysistä ja henkistä hyvinvointiaan.

Málagan maakuntahallintoa johtava Francisco Salado esitteli Anímate-ohjelman yhdessä Málagan eläinlääkärikoulun puheenjohtajan Juan Antonio de Luquen kanssa ja selitti, että tämä on aloite, jolla pyritään torjumaan ei-toivottua yksinäisyyttä sekä ratkaisemaan hylättyjen kotieläinten ongelmaa.

Projektissa annetaan neuvontaa ja tukea niille Málagan maakunnan vanhuksille, jotka haluavat vastuullisesti adoptoida lemmikin. Salado kertoi, että maakunnassa on noin 75.000 yli 60-vuotiasta henkilöä, jotka elävät ilman minkäänlaista seuraa – ja samaan aikaan yli 2.500 lemmikkiä odottaa adoptiota.

– Tämä projekti luotiin helpottamaan molempia ongelmia, koska olemme tietoisia myös niistä monista hyödyistä, joita eläinten adoptointi tuo vanhuksille, hän sanoi.

- Mainos -

Lue myös: Vanhusten yksinäisyys lisääntyy Malagassa

Näin voit pyytää lemmikkiä ilmaiseksi

Eläinlääkärikoulu huolehtii lemmikkien kuljettamisesta suojakeskuksesta tai löytöeläinkodista heidän uuteen kotiinsa sekä tarvittavista hallinnollisista toimenpiteistä (dokumentit, mikrosirun asennus, rokotukset ja madotukset).

Kuka tahansa yli 65-vuotias maakunnan asukas voi osallistua projektiin milloin tahansa vuoden aikana, eikä siitä aiheudu taloudellisia kustannuksia. Kiinnostuneet voivat soittaa numeroon 900 92 30 92 (Maakuntahallituksen yksinäisyyden vastainen puhelin) tai ottaa yhteyttä sähköpostitse (adopta@mascotascontralasoledad.es), ilmoittaen tietonsa, syynsä adoptoida sekä toiveensa siitä, haluavatko he adoptoida koiran vai kissan.

Tämä tieto lähetetään Eläinlääkärikouluun, joka ottaa yhteyttä kiinnostuneeseen henkilöön täyttääkseen adoptio-kyselylomakkeen. Tämän jälkeen koulu etsii eri kunnallisista eläinsuojakeskuksista ja maakunnan eläinsuojeluyhdistyksistä lemmikin, joka parhaiten sopii kyseiselle henkilölle.

Kun sopiva lemmikki löytyy, hakijalle lähetetään kuvia tai videoita hyväksyttäväksi. Eläinlääkärikoulu suorittaa eläinlääkärintarkastuksen keskuksessa, mistä eläin on peräisin, ja hoitaa hallinnolliset toimenpiteet. Lopulta lemmikin toimitus koordinoidaan.

Adoptioprojekti on tarkoitettu maakunnan virallisille asukkaille.

Lue myös: Espanja kannustaa yli 65-vuotiaita elokuviin: liput 2 euroa

Verenpainekin kohenee eläimen ansiosta

Salado haluaa kiinnittää erityistä huomiota niihin senioreihin, jotka asuvat alle 20.000 asukkaan kunnissa.

- Mainos -

– Tapa, jolla kohtelemme vanhuksiamme, kertoo paljon yhteiskunnastamme, koska olemme täällä heidän ansiostaan.

Maakuntapomo mainitsi, että lemmikin kanssa eläminen saa vanhukset tuntemaan itsensä hyödyllisemmiksi, lisää heidän liikuntaansa, auttaa heitä ylläpitämään rutiineja, sosiaalistumaan, vähentämään stressiä ja tuntemaan vähemmän yksinäisyyttä.

Kaikki tämä johtaa konkreettisiin hyötyihin heidän fyysiselle terveydelleen, sillä tutkimukset osoittavat, että seuraeläimen kanssa eläminen auttaa parantamaan esimerkiksi korkeaa verenpainetta sekä kolesterolitasoja.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *