Sukujuuret Pohjolassa: tämän La Promesa -tv-tähden äiti on ruotsalainen

La Promesa -hittisarjassa näyttelevän Xavi Lockin äiti ja isoäiti ovat ruotsalaisia. Nuori mies kuvaa saippuarooliaan isona lahjana ja haasteena.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Xavi Lock näyttelee La Promesa -tv-sarjassa markiisitar Cruzin (Eva Martin) veljenpoikaa Curro de la Mataa. Kuvat: RTVE.

Suomessakin supersuositun espanjalaisen La Promesa -saippuasarjan näyttelijät ovat nousseet tv-katsojien suosikeiksi ympäri Eurooppaa.

Yksi suomalaisittain kiinnostavista sarjan tähdistä on Curroa näyttelevä Xavi Lock, 23, jolla on pohjoismaiset sukujuuret. Xavi on nimittäin espanjalais-ruotsalainen lahjakas näyttelijänalku.

Vaikka hän ei La Promesassa pääosissa olekaan, on hänellä merkittävä sivurooli tämän hetken katsotuimmassa television historiallisessa saippuadraamassa.

Nuorukainen esittää markiisitar Cruzin (Eva Martin) siskonpoikaa Curro de la Mataa, joka sarjassa ajautuu monimutkaiseen identiteettikriisiin, kun paljastuu, ettei markiisi Lorenzo (Manuel Regueiro) olekaan hänen biologinen isänsä. Kukaan ei tunnu tietävän isästä tai kenties asia on varjeltu salaisuus. 

- Mainos -

Lue myös: La Promesa -sarjan uusi tähti on kotoisin Aurinkorannikolta

La Promesa tärppäsi vasta 80 koekuvauksen jälkeen

Mallorcalla syntynyt näyttelijä on nuoresta iästään huolimatta jo varsin kokenut kameran edessä.

Hän kertoo opiskelleensa vuosia näyttelemistä ja laulamista.

Xavin ensimmäinen iso rooli oli Elson Tomasin ohjaamassa sotaelokuvassa Olipathivu. Töiden saaminen Espanjan kokoisilla markkinoilla ei ole kuitenkaan ollut helppo tehtävä.

Espanjalais-ruotsalainen näyttelijä on kertonut käyneensä yli 80:ssa koekuvauksessa, kunnes La Promesa -sarja osui kohdalle.

– Rooli on ollut kuin lahja taivaasta, Xavi on kuvaillut mutta on myös myöntänyt päivittäissarjan kuvaamisen olevan kovaa työtä.

– Jaksoja on paljon, ja sarja on minulle samalla iso haaste. Tämä on ensimmäinen kerta, kun teen tällaista, eikä tiedä tarkalleen esimeriksi, millainen roolihahmoni kaari tulee olemaan. Olen luonut roolihahmoani tutkimuksen ja erityisesi intuitioni kautta.

Lue myös: La Promesa -hittisarja jatkuu heinäkuussa Suomessakin

Xavi Lock La Promesa -sarjassa.

- Mainos -

”Olen osa La Promesa -perhettä”

Xavi kuvailee La Promesan tekijätiimiä kuin pieneksi perheeksi.

– Tekninen ja taiteellinen tiimimme on huipputaitava. He tekevät kaiken helpoksi meille näyttelijöille. La Promesa on minulle näyttelijäntyön todellinen korkeakoulu, nuori mies kiittää.

– Koen olevani osa perhettä.

”Mummoni on mormor”Xavi Lock

Xavin oikea perhe asuu Mallorcalla, missä hän on syntynyt ja kasvanut. Hänen äitinsä ja isoäitinsä – jota Xavi kutsuu tietysti ruotsiksi ”mormoriksi” – ovat kotoisin Ruotsista.

– Olen kasvanut mallorcalaisten perinteiden parissa, ja saari on paikka, missä voin nähdä ystäviäni ja perhettäni. Kun haluan ladata akkujani, voin aina palata kotikylääni Pla de na Tesaan.

Lue myös: Espanja on kesäteemana Ylen radiossa ja tv:ssä: musiikkia, elokuvia ja tv-sarjoja – La Promesaa ja Penélope Cruzia

La Promesa -sarjan ”perhe” eli näyttelijät ryhmäkuvassa 2024.

”Olen ylpeä skandinaavista juuristani”

Ruotsi on kuitenkin tärkeä osassa Xavin sydämessä.

– Puhun ruotsia ja olen ylpeä myös skandinaavista juuristani, Xavi sanoo.

- Mainos -

Hän puhuu espanjan ja ruotsin lisäksi katalaania, baskia, italiaa, ranskaa ja englantia. Xavion kuvaillut itseään hymypojaksi, joka on aina hyvällä tuulella.

La Promesan suosion ansiosta Xavi on saanut maistaa julkisuutta myös arkielämässä.

– Minut tunnistetaan kadulla yhä enemmän, mutta en halua antaa sille liian suurta merkitystä. Keskityn vain työhöni!

Suomessa La Promesa -sarjaa voi seurata Yle Areenasta ja Teema & Fem -kanavalta. Sarja jatkuu Suomessa kolmannen kauden uusin jaksoin 22.7. alkaen.

KATSO videolta Curron ja Janan välinen kohtaus La Promesa -kakkoskaudelta:

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *