Yrittäjänä Technicolourin, Dingon ja Apulannan riveissä

Herra Hii hankki itselleen ammatin Suomen ensimmäisessä teatteritekniikan oppisopimuskoulutuksessa. Sen jälkeen yrittäjyys on vienyt mukanaan ja johdattanut aina uusien projektien äärelle.

Harri Savolainen alias Herra Hii ei ole muusikko tai artisti, mutta silti hän on kiertänyt Suomea eturivin bändien keikkabussien matkassa.

– Työtäni oli toteuttaa bändien ja artistien äänitekniikka sekä kiertuemanagerointi. Matkasin muun muassa Technicolourin, Dingon, Apulannan sekä lukuisien muiden artistien mukana, Savolainen tiivistää.

Ihan tuosta vain herra Hii ei päätynyt keikkabussien vietäväksi. Kun Savolainen päätti peruskoulunsa vuonna 1990, hän aloitti teatteritekniikan oppisopimuskoulutuksen Hämeenlinnan kaupunginteatterissa.

– Se oli silloin aivan upouusi koulutus, jonka oma opinto-ohjaajani räätälöi yhdessä minun kanssani. Kolmen vuoden aikana meitä koulutettavia oli Suomessa 30, Hii kertoo.

Siistin duunin todellisuus

Tutkintonsa jälkeen Savolainen perusti oman yrityksen.

– Tein videotuotantoa, ihan vhs-tekniikalla, kun ei silloin ollut vielä digitaalijutuista tietoa, Hii naurahtaa.

Samaan aikaan hän työskenteli Hämeenlinnan kaupunginteatterin näyttämömestarina.

– Sitten rokkimaailma alkoi myös viedä mukanaan. Usein keikat menivät tietysti päällekkäin teatteriesitysten kanssa, joten jätin vakityöni teatterissa ja heittäydyin rokkikoneen vietäväksi.

Siitä alkoi noin kymmenen vuoden keikkaputki, jonka ruuhkaisimpina aikoina keikkoja kertyi pitkälti toista sataa vuodessa.

– Muistan miten jotkut ihastelivat, että mulla on siisti ja helppo duuni – juhlimista julkkisten kanssa. Todellisuus oli toisenlainen: painettiin pitkää päivää, roudattiin koko kalusto bussista keikkapaikalle alkuillasta ja takaisin bussiin yömyöhään. Sitten unta muutama tunti, ja kohti seuraavaa keikkapaikkaa, Hii muistelee.

Vuonna 2010 fyysinen työ ja vähäiset yöunet alkoivat verottaa liikaa, ja Hii päätti tehdä täyskäännöksen. Ensin tie johti oman puolison metallialan yritykseen, sitten takaisin teatteri- ja viihdekulttuurin pariin sekä lopulta yrittäjäksi Espanjaan vuonna 2017.

– Olimme puolisoni kanssa haaveilleet baarista ulkomailla – molemmat kun olemme tällaisia yrittäjätaustaisia ja ideoita riittää. Lopulta paikaksi valikoitui Fuengirola ja His Stars syntyi. Tämä on tarjonnut uudenlaisen työhaasteen.

Autofestari vapaaehtoisvoimin

Kaikista projekteistaan omien sanojensa mukaan isoimpana hassuna saavutuksena Hii pitää ideoimaansa LinnaCruising-autotapahtumaa, joka järjestetään Hämeenlinnassa tulevansa kesänä 16. kerran.

– Se lähti omasta ideastani vuonna 2003. Ensimmäisenä vuonna tapahtuma toteutettiin 80 euron budjetilla. Siinä sitten seistiin parkkialueella pahvisen kyltin kanssa, jossa luki ”älä polta kumia täällä”. Kun tapahtuma alkoi, ei missään näkynyt ketään. Lopulta paikalle saapui 120 autoa.

Nykyään LinnaCruising on paisunut 1200 ajoneuvon tapahtumaksi. Tänä kesänä se järjestetään ensimmäisen kerran kolmipäiväisenä Kantolan tapahtumapuistossa, missä se on kesän suurin tapahtuma.

– Hienointa tässä on se, että koko tapahtuma tehdään pelkästään vapaaehtoisten voimin – kukaan meistä ei saa siitä palkkaa. Tänä vuonna mukana on yli 180 talkoolaista, Hii kertoo.

Yrittäjäluonne on ajanut miestä eteenpäin silloinkin, kun kyseessä on ollut harrastuspohjalta tehtävä homma.

– Pidän tapahtumaa suurimpana saavutuksenani, koska se on rakennettu tyhjästä. Eikä näillä mun hommilla muutenkaan koskaan mitään miljoonia tehdä, mutta kun täällä vain kerran eletään, niin ei voi ajatella, että kyllä mä sitten, kun voitan lotossa. Mä haluan toteuttaa järjellä hallittavissa olevat haaveeni.

KUKA?
Harri Savolainen, alias Herra Hii, 44

  • Teatteriteknikko, tapahtumatuottaja, yrittäjä
  • His Stars -baarin isäntä

Marena Ahonen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...