Lukuaika: Yli 1.000 evakuoitua, Esteponan palo ei vieläkään hallinnassa

Yli 1.000 evakuoitua, Esteponan palo ei vieläkään hallinnassa

 

Jo useita päiviä Esteponan Sierra Bermejan alueella riehunut paloa ei ole saatu hallintaan. Vallitseva kuuma ilmanala ja kova puuskittainen tuuli vaikeuttavat sammutustöitä. Toistaiseksi palo on vaatinut yhden palomiehen hengen. Yli tuhat ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja lähtemään evakkoon.

Maastopalosta nouseva tumma savupilvi näkyy pitkälle. Se on selvästi havaittavissa myös esimerkiksi Fuengirolan alueella.

Esteponassa sijaitsee myös laaja turisteja houkutteleva Selwon villieläinpuisto. Se on nyt suljettu ja alueella olleet vierailijat ja työntekijät on evakuoitu. Tuli on käynyt lähellä

- Mainos -

Palo on tuhonnut jo yli 3.600 hehtaaria maastoa. Se on toiseksi toistaiseksi toiseksi tuhoisin maastopalo alueella viimeiseen kymmeneen vuoteen.

Palon syttymissyytä selvitetään, se on vielä täysin avoin. Málaga Hoy -lehden mukaan palo on saanut alkunsa kahdesta pisteestä samaan aikaan. Se vaikuttaa oudolta, herättää epäilyksiä jopa tahallisesta sytyttämisestä. Tutkintaa jatketaan koko ajan, pääasiallinen focus on kuitenkin liekkien hillittsemisessä.

 

Lue myös: Maastopalo riehuu Esteponan pohjoispuolella – Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset, tapahtumat ja ihmiset

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...