Takaisin töihin

Nyt on pakko uskaltaa sanoa, että pandemia on voitettu. Pohjois-Eurooppa avautuu ja poistaa rajoituksia suorastaan hurjalta kuulostavalla vauhdilla. Etelä tulee varmasti ihan kohta perässä.

Kun lock downit ja muut rajoitukset puolitoista vuotta sitten alkoivat, tälläkin palstalla kannustettiin yrityksiä uudistumaan ja kehittämään palvelujaan sulkujen aikana. Kukaan ei osannut aavistaa, että kurimus kestää näin kauan, moni on joutunut luovuttamaan matkan kesken.

Ne yritykset, jotka ovat edelleen olemassa, ovat aivan uuden edessä. Puolitoista vuotta ilman asiakkaita on vaikea ajanjakso muutenkin kuin taloudellisesti. Kuinka paluu normaaliin sujuu, onko sitä kaivattua kehitystyötä ja digitalisaatiota tehty riittävästi?

- Mainos -

Mitenkä työntekijöiden osaamisen ja motivaation on käynyt pitkien lomautusten aikana? Parhaimmillaan yrityksiin palaa huippumotivoituneita ja levänneitä työntekijöitä. Heillä on varmasti intohimo päivittää osaamisensa ja toimintamallinsa.

Pahimmillaan työpaikalle saapuu elämänilon menettäneitä laiskistuneita sohvaperunoita, joiden elämä on pyörinyt telkkarin, sohvan ja jääkaapin pyhässä kolmiossa. Heitä työnantajien on syytä herätellä ja motivoida positiivisin metodein työn äärelle. Kyllä se vanha ahkeruus ja iloisuus löytyy, kun arjen koura kaataa turhat utulinnat.

Aurinkorannikon yrittäjät elävät pitkälti muuttolintujen ja turistien varassa. Nyt on syytä ristiä sormet ja sääriluut, jotta toiveet runsaasta matkailun syksystä toteutuisivat. Ja että se matkailu suuntautuisi Suomesta tänne, Euroopan ilmastollisesti parhaalle alueelle.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...