Yksinkertaista ja hyvää

Simply Scandinavian on uusi skandinaaviseen keittiöön, D.O. Málaga viineihin ja tuoreisiin, korkealaatuisiin raaka-aineisiin uskova ravintola.

-Lähtökohtana minun keittiössäni ovat luomu, lähiruoka ja lisäaineettomuus. Vältämme kikkailua, teemme yksinkertaista ruokaa selkeillä mauilla. Näillä periaatteilla avaamme Simply Scandinavianin, kertoo ravintolan johtaja ja keittiöpäällikkö Mika Väätäinen.

Luomu ja lähiruoka ovat tuttuja käsitteitä, mutta lisäaineettomuus on harvemmin esillä oleva asia.

-Lisäaineettomuuden opin Jyrki Sukulalta, kun olin hänen Via -ravintolassaan keittiöpäällikkönä. Lisäaineet eli e-koodatut ainekset muuttavat ruoan makua ja ne ovat epäterveellisiä. Niitä on helppo välttää, kun tekee kaiken alusta saakka itse ja on tarkkana raaka-aineiden hankinnassa. Myös mikroaaltouunin käyttö on minun keittiössäni kielletty, se muuttaa ruoan rakennetta, makua ja kemiallista koostumusta.

Ruokalista on rakennettu skandinaavisten makujen pohjalta. Graavattu ja savustettu kala, poronliha ja marjat ovat hyvin edustettuina.

- Mainos -

-Muutama klassikko kuuluu tietysti listalle. Ei skandinaavista ravintolaa oikein voi avata, jos listalta ei löydy toast skagenia tai poronkäristystä, Väätäinen naurahtaa.

Málagan viinejä

Sommelier Peter Freislederer pitää espanjalaisia viinejä maailman parhaina. Hän pyrkii suunnittelemaan Simply Scandinavian -ravintolaan viinilistan, joka koskettaa ja herättää tunteita.

Mielenkiintoinen viinilista on laadukkaalle ravintolalle tärkeä asia. Simply Scandinavian päätti luottaa ulkopuoliseen asiantuntijaan. Viinilistan ravintolaan tekee saksasta kotoisin oleva sommelier Peter Freislederer. Hän on perehtynyt espanjalaisiin viineihin ja viime vuosina erityisesti Málagan provinssin tuottajiin.

-Málaga ja varsinkin Rondan alue ovat nykyään erittäin trendikkäitä viinimaailmassa. Eikä suotta, aurinko on se, joka antaa rypäleille makua ja elinvoimaa, ja täällä Andalusiassa sitä riittää. Málagan alueelta löytyy erittäin mielenkiintoisia viinejä. Esimerkiksi moscatel -rypäle on osoittautunut erittäin käyttökelpoiseksi myös kuiviin valkoviineihin. Perinteisesti moscatelista on tehty laadukkaita jälkiruokaviinejä.

Freislederer tuo Simply Scandinavianin viinilistalle viinejä kaikkialta Espanjasta, mutta painotus on selvästi paikallinen, eli Málagan alueen viinit.

Simply Scandinavian aukeaa samoissa tiloissa, missä talvisin sijaitsee ravintola Kukko. Ilmettä on freesattu hieman esimerkiksi hedelmäpuilla ja uusitulla valaistuksella. Ravintola avataan keskiviikkona 5.6. Simply Scandianavian on auki tiistaista sunnuntaihin klo 19 alkaen.

Johannes Lindström

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...