Lukuaika: Wara Manta sai kymmenettä kertaa lakin

Wara Manta sai kymmenettä kertaa lakin

Yksi Aurinkorannikon suomalaisyhteisön merkittäviä tapahtumia on joka keväinen Costan stadilaisten järjestämä Wara Mantan lakitus. Tänäkin vappuna se keräsi paikalle arvioiden mukaan yli 400 suomalaista.

-Tämä on ylivoimaisesti suurin stadilaisten järjestämä tapahtuma. Stadin viikon päättäjäiset ei ole läheskään samankokoinen häppeninki, stadilaisten puheneuvos Juhani Metsä kertoo.

Fuengirolan rantakadulla sijaitseva naisfiguuri on lakitettu nyt kymmenen kertaa. Isoimmillaan tapahtuma oli pandemiaa edeltävänä vappuna, silloin paikalle saapui yli 600 suomalaista. Lakituksessa on kyse yhteen kerääntymisestä kevään kunniaksi. Monelle se on viimeinen mahdollisuus tavata tuttuja ennen Suomen kesään lähtöä.

Perimätieto kertoo, että idea Wara Mantan lakituksesta syntyi Tuomo Lintulaakson päässä. Se sai stadilaisten keskuudessa heti tuulta alleen ja ensimmäisen jättikokoisen hatun valmisti Oili Salasto.

- Mainos -

-Sama hattu oli käytössä viime vuoteen saakka. Nyt Salaston tytär oli tehnyt kymmenvuotisjuhlan kunniaksi entistä ehomman lakin.

Perinnettä on tarkoitus jatkaa hamaan tulevaisuuteen.

-Ensi vuonna Wara Mantalla onkin merkittävä rooli, kun se oikea Havis Amanda on remontissa, Metsä naurahtaa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...