Vuosi sotaa – avun tarve jatkuu

Tasan vuosi on kulunut siitä, kun Venäjä tunkeutui röyhkeästi väkivalloin naapurimaansa Ukrainan alueelle. Sotatila on jatkunut siitä saakka, eikä loppua näy.

Vuosi sitten tapahtunut hyökkäys muutti koko Euroopan turvallisuustilannetta yhdessä yössä. Eniten muutos tuntuu Venäjän naapurivaltioissa kuten Suomessa.

Espanjan Aurinkorannikolta katsottuna tilanne näyttää tyystin toiselta kuin vaikkapa Suomen Pohjois-Karjalan vinkkelistä. Visiitti Suomeen näyttää pelon todellisuuden. Suomalaisista näkee ja aistii Venäjän pelon. Kun Suomessa keskustelee ihmisten kanssa, tuntuu siltä, että kansalla on NATOon kovempi kiire kuin maan poliittisella johdolla.

Kuten todettua, sodan loppu ei edes häämötä vielä. Venäjä on varautunut pitkään taistoon, reserviä suuresta maasta löytyy tykinruoaksi lähes loputtomiin.

- Mainos -

Suurin kärsijä sodasta on Ukrainan kansa. Meidän kaikkien apu on tärkeää ja välttämätöntä. Talven selkä alkaa kohta taittumaan, mutta lämpöä, sähköä, ruokaa ja polttoaineita tarvitaan jatkuvasti, jotta kansa pysyy hengissä.

Aurinkorannikon Leijonat on mallikkaasti ottanut tehtäväkseen ukrainalaisten auttamisen. Edellisessä tempauksessaan leijonat onnistui keräämään rahat sataan kamiinaan. Nyt keräysvaroilla hankitaan aggregaatteja tuottamaan sähköä. Leijonat järjestää hyväntekeväisyyskonsertin 5.3. klo 15. Konserttiin osallistumalla tuet suoraan Ukrainan kansaa.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...