Vuosi 2020 on jälleen yhtä juhlaa!

Tammikuussa vietetään kahta kansallista pyhäpäivää: uuden vuoden päivää ( Año Nuevo) sekä loppiaista (Epifanía, Día de los Reyes). Tänä vuonna 6.1. oli maanantai, joten vuoden ensimmäinen viikonloppu päästiin viettämään pidennettynä. Itämaan tietäjät tuovat loppiaisena lahjat yön tunteina ja ne ovat odottamassa kuudennen päivän aamuna. Itämaan tietäjien kulkueet järjestetään 5.1.

Helmikuu on karnevaalikuukausi Kanariansaarten lisäksi myös Manner-Espanjassa. Andalusian päivä (28.2.) on pyhäpäivä koko maakunnassa. Tänä vuonna 28. helmikuuta osuu perjantaille, joten helmi-maaliskuun vaihdetta päästään viettämään kolmen päivän viikonlopun merkeissä.

Maalis- ja huhtikuussa vietettävä pääsiäinen –Semana Santa – on juhlaviikko koko Espanjassa. Vaikka kansallisia juhlapyhiä ovat vain pitkäperjantai ( Viernes Santo) ja pääsiäissunnuntai (Domingo de Resurrección), on koko viikko juhlallisuuksineen tavallisuudesta poikkeava. Maakunnasta riippuen juhlapyhiä ovat myös kiirastorstai (Jueves Santo) tai toinen pääsiäispäivä maanantai (Lunes de Pascua). Tänä vuonna Semana Santa ajoittuu 5.4. ja 12.4. väliseen aikaan.

Maaliskuussa vietetään isänpäivää 19.3. (San Jose). Huhtikuussa avataan myös feria-kausi Sevillan Feria de Abril -juhlan merkeissä.

- Mainos -

Toukokuun ensimmäistä päivää (El primero de Mayo)juhlistetaan myös Espanjassa työn päivänä (Día del Trabajo) ja kansallisena vapaapäivänä. Vuosi 2020 on onnekas myös tässä kohtaa, sillä tänä vuonna 1.5. on perjantai, joten työn juhlimisesta pääsee toipumaan pitkäksi viikonlopuksi.

Toukokuussa Madridiin matkaajan kannattaa muistaa, että maakunnan oma pyhä on 2.5. (Día de la Comunidad de Madrid). Lisäksi Madridin suojelupyhimyksen San Isidron kunniaksi vietetään Madridissa myös 15.5. vapaapäivää. Tänä vuonna sekin osuu perjantaille.

Kesäkuussa juhannusjuhlaa (San Jose) vietetään Espanjassa aina 23. ja 24. 6. välisenä yönä. Rantaan kokoontumisen ja grillauksen sekä juhlinnan jälkeinen päivä on arkipäivä. Alueellisia vapaita vietetään Katalonian ja Galician maakunnissa sekä Valencian provinssissa. Kesäkuussa Aurinkorannikolla juhlitaan ferioita Marbellassa, 8.-14. päivä.

Heinäkuussa vietetään rannikkokaupungeissa kalastajien pyhimyksen Virgen del Carmenin juhlaa. Päivä on 16.7. joka tänä vuonna osuu torstaille. Juhlaan kuuluu kauniita traditioita, esimerkiksi Los Bolichesissa Virgen del Carmenin patsas kannetaan mereen. Myös Los Bolichesin, Fuengirolan kaupunginosan omat feriat ajoittuvat tämän paikallisen pyhän ympärille, keskiviikosta sunnuntaihin 15.-19.7.

Elokuussa juhlitaan Málagan ferioita helteisissä keleissä. Nämä kekkerit alkavat lauantaina 15.8. ja kestävät kahdeksan päivää, päättyen lauantaina, 22.8. Elokuiselle feria-viikolle osuu myös kansallinen pyhä Asuncion del Virgen (Marian taivaaseenottaminen) 15.8.

Syyskuussa juhlitaan Torremolinosin ferioita. Feria de San Miguel alkaa perjantaina 25.9. ja päättyy tiistaina 29.9.

Lokakuussa, 12.10. juhlitaan Espanjan kansallispäivää (Fiesta Nacional de España). Tänä vuonna tämä kansallinen pyhäpäivä osuu maanantaille, joten taas on luvassa pitkä viikonloppu. Kansallispäivä ajoittuu Fuengirolan ferian päättäjäispäivälle. Tänä vuonna Fuengirolan feriat juhlitaan 6.10. (tiistai) – 12.10. (maanantai). Vaikka virallinen pyhäpäivä näistä on vain 12.10., kannattaa liikkeiden, virastojen ynnä muiden kiinnioloihin varautua muinakin päivinä.

Marraskuun ensimmäinen päivä, pyhäinpäivä (Todos los Santos) on kansallinen pyhä. Tänä vuonna 1. marraskuuta osuu sunnuntaille, mutta esimerkiksi Andalusiassa pyhän aiheuttama vapaapäivä siirtyy maanantaille 2.11. Myös lokakuun viimeisen illan halloween-juhlat ovat yleistyneet Espanjassa.

- Mainos -

Joulukuu on Espanjassa todellinen juhlakuu, sillä kuukauden aikana vietetään kolmea kansallista pyhäpäivää. Joulukuun alun pyhät ovat tänä vuonna monelle mahdollisuus minilomaan, sillä perustuslain päivä 6 .12. osuu sunnuntaille, jolloin vapaapäivä siirtyy maanantaille (7.12.) ja heti seuraava päivä (8.12.) on neitseellisen sikiämisen päivä, ja niin ikään kansallinen pyhäpäivä. Joulupäivä 25.12. on joulunajan ainoa virallinen vapaapäivä koko Espanjassa. Tänä vuonna sekin osuu mukavasti perjantaille.

Espanjassa on 11 kansallista pyhäpäivää:

1.1. Uusi Vuosi – Año Nuevo

6.1. Loppiainen – Dia de los Reyes /Epifania del Señor

9.4. Kiirastorstai – Jueves Santo (poislukien Katalonia ja Valencia)

10.4. Pitkäperjantai -Viernes Santo

1.5. Vappu -Día del Trabajo

- Mainos -

15.8. Marian taivaaseen astumisen päivä – Asuncion de la Virgen

12.10 Espanjan kansallispäivä – Fiesta Nacional de España

1.11. Pyhäinpäivä – Todos los Santos (poislukien Ceuta, Melilla ja Navarra)

6.12.Perustuslainpäivä – Dia de la Constitucion Española

8.12.Neitseellisen sikiämisen päivä – La Inmaculada Concepcion

25.12.Joulupäivä – Natividad del Señor

Lisäksi maakunnilla on oma pyhäpäivänsä ja kunnilla myös omansa.

 

Maakuntien juhlapäivät ovat (aakkosjärjestyksessä espanjalaisittain)
Andalucia 28.2.
Aragon 23.4
Asturias 8.9.
Canarias 30.5.
Cantabria 15.9.
Castilla y Leon 23.4.
Castilla-La Mancha 31.5.
Cataluña 11.9.
Ceuta 2.9.
Comunidad Valenciana 9.10.
Extremadura 8.9.
Galicia 25.7.
Islas Baleares 1.3.
La Rioja 8.6.
Madrid 2.5.
Melilla 17.9.
Navarra 3.12.
Pais Vasco 12.4.
Murcia 9.6.

Aurinkorannikon feria-kalenteri
Kaupungin suojelupyhimyksen nimeä kantavia juhlia vietetään kaikissa rannikon kaupungeissa ja kylissä. Tarkat juhlapäivät voivat vaihdella hieman vuosittain, mutta jokainen juhla ajoittuu kunnan suojelupyhimyksen päivän ympärille.

Vuonna 2020 Aurinkorannikon feriat ajoittuvat seuraavasti:

Marbella -San Bernabé 8.-14.6.

Benalmádena – San Juán 24.-29.6.

Los Boliches (Fuengirola) -Virgen del Carmen 15.-19.7.

Malaga –San Luis 15.-22.8.

Mijas -Virgen de la Peña 7.-12.9.

Torremolinos -San Miguel 25.-29.9.

Fuengirola – Virgen del Rosario 6.-12.10.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...