Vieläkö Yle Areena näkyy Aurinkorannikolla? Tätä muutos tarkoittaa

Espanjan Aurinkorannikon suomalaistenkin suosiman Yle Areenan käyttö muuttui tiistaina. Tästä eteenpäin Yle Areenan mobiilisovellukset vaativat käyttäjätunnusta ja sisäänkirjautumista.

Yleisradio tiedottaa, että Yle Areenan sovellusversiot vaativat tiistaista 12.12.2023 lähtien Ylen käyttäjätunnuksen käyttämistä ja sisäänkirjautumista.

Sen sijaan Areenan käyttö verkkoselaimessa esimerkiksi kannettavalla tietokoneella onnistuu jatkossakin ilman käyttäjätunnusta ja sisäänkirjautumista. Kirjautumaton käyttö onnistuu edelleen myös puhelimen selaimella.

Ylen mukaan taustalla on tarve räätälöidä käyttökokemus, etenkin sisällön suosittelujen osalta.

– Kirjautuminen antaa Ylelle paljon laadukkaampaa ymmärrystä siitä, miten meidän tulisi tarjota ihmisille sisältöjä esimerkiksi kielen, sijainnin ja omien mieltymysten perusteella, Ylen strategia- ja asiakkuusjohtaja Marit af Björkesten sanoo tiedotteessa.

- Mainos -

Lue myös: Yle avaa aattona taas ilmasillan: lähetä jouluterveisesi radiossa Espanjasta Suomeen

Kotipaikka pitää vahvistaa

Suurinta osaa Yle Areenan sisällöstä voi katsella ja kuunnella myös ulkomailla samaan tapaan kuin Suomessakin. Osa ohjelmista on sopimussyistä kuitenkin rajattu näkymään ja kuulumaan vain Suomessa.

Poikkeuksen maarajauksiin muodostaa niin sanottu siirrettävyysasetus. Tämän EU-asetuksen mukaisesti Yle tarjoaa kaiken Yle Areenan sisällön katseltavaksi ja kuunneltavaksi EU-alueella niille käyttäjille, joiden kotipaikaksi on varmistettu Suomi.

Areena mahdollistaa samaan tapaan katselun myös kaikkialla Pohjoismaissa.

Jotta Yle Areenan kaikkea sisältöä voi käyttää EU-alueella, tulee käyttäjän ensinnäkin luoda itselleen Yle Tunnus ja vahvistaa Yle Tunnuksen Omat tiedot -näkymässä kotipaikkansa. Kotipaikka vahvistetaan Väestörekisterikeskuksen tiedoista ja käyttäjän tarvitsee tehdä tämä vahvistus vain kerran.

Kun vahvistus on onnistuneesti tehty ja käyttäjä on kirjautunut Yle Areenaan, voi käyttäjä käyttää kaikkea Yle Areenan sisältöä missä tahansa EU-maassa. Siirrettävyys koskee vain EU-aluetta ja Pohjoismaita; sen ulkopuolella maarajoitukset ovat edelleen voimassa.

Siirrettävyys mahdollistaa kaiken Areena-sisällön käytön Yle Areenan iOS- ja Android -käyttöjärjestelmillä toimivien mobiilisovellusten uusimmissa versioissa sekä selaimella toimivassa Areena-palvelussa.

VPN-yhteys kannattaa ottaa pois päältä

Areenan käyttö VPN-yhteyksien avulla on estetty tekijänoikeudellisista syistä.

Areenan ulkomailla katsottavissa olevien sisältöjen käyttö VPN:n kautta onnistuu ulkomailla vain, jos käyttäjä ei muuta VPN-palvelun avulla sijaintiaan Suomeen.

Tietyillä laitteilla voit katsoa ja kuunnella kaikkia Areenan ohjelmia EU:n alueella ja Pohjoismaissa, kun olet kirjautuneena sisään sekä vahvistanut kotipaikkasi.

Äly-tv -laitteilla ei toistaiseksi voi katsoa maarajattua sisältöä. Tällä hetkellä toiminnallisuutta on mahdollista käyttää Areenan Android-sovelluksella, iOS-sovelluksilla ja selainversiolla.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...