Vettä vain lirumalla – vedenpaineet katosivat monin paikoin Fuengirolassa

Julkinen vesiyhtiö Acosol on laskenut vedenpaineita Aurinkorannikon vedenjakelussa. Tämä on paikoin johtanut siihen, että vettä tulee hanoista vain liruttamalla.

Julkinen Acosol-yhtiö vastaa vedenjakelusta koko läntisen Aurinkorannikon alueella. Nimenomaisesti Acosol huolehtii vedenkulusta vesilaitoksilta aina kaupunkien ja kuntien omiin vesijärjestelmiin asti.

Andalusian aluehallinnon julistaman kuivuustilan johdosta vedenkulutusta alueella pyritään nyt leikkaamaan 20 prosentilla, ja tätä auttaakseen Acosol on nyt laskenut vedenpainetta jakeluverkossaan.

Fuengirolassa tämä paineen laskeminen on johtanut siihen, että paikoin vettä tulee hanoista enää ohuena liruna. Fuengirolalla ei ole omaa vedenottojärjestelmää, jotten Acosolin tekemän muutoksen vaikutukset ovat voimakkaammat kuin muualla.

- Mainos -

Suihkussa on kova homma kastua

Sosiaalisessa mediassa ihmiset ovat kertoneet, että suihkussa ei pysty käymään koska vettä tulee niin vähän. Myös esimerkiksi kampaajat ovat ihmetelleet, että miten asiakkaan hiuksia voi pestä, kun vettä tulee vain liruttamalla.

Tiheään asuttuna, pinta-alaltaan pienenä kaupunkina Fuengirolassa on suhteellisen vähän veden teollista tai muuta suurikulutuksista käyttöä. Kaupungin tilastojen mukaan yli 80% Fuengirolassa kulutettavasta vedestä käytetään kotitalouksissa ja kaupallisissa tiloissa.

Tähän vedoten Fuengirolan pormestari Ana Mula on todennut, että vedenkäytön rajoitukset osuvat Fuengirolan asukkaisiin voimakkaammin kuin muiden alueen kaupunkien asukkaisiin. Fuengirola pyytänyt Andalusian hallinnolta, ettei vedenkäytön rajoituksia sovellettaisi Fuengirolaan sellaisenaan.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...