Lukuaika: Vedenkäyttörajoitukset osaksi arkea

Vedenkäyttörajoitukset osaksi arkea

Viime perjantaina Fuengirolassa julistettiin ensimmäiset tiukennukset vedenkäyttöön. Syynä rajoitteille on pitkään jatkunut kuivuus, jonka ansiosta vedenkeruualtaiden pinta on laskenut ennätysmäisen alas.

Kuluneen syksyn aikana saadut sateet eivät ole pystyneet tilannetta korjaamaan, ne ovat korkeintaan hidastaneet hieman altaiden kuivumista. Sääennusteiden mukaan sateita ei eteläiseen Espanjaan Andalusian alueelle ole lähiaikoina tulossa, mieluumminkin puhutaan poikkeuksellisen lämpimistä keleistä.

Kuivuusongelma koskettaa pahiten juuri Andalusiaa. Myös Kataloniassa ja Espanjan itärannikolla Valencian alueella kuivuus on iso ongelma. Sen sijaan Pohjois-Espanjassa keruualtaiden pinta on huomattavasti pitkäaikaisen keskiarvon yläpuolella.

Nyt voimaan astuneet rajoitukset eivät vaikeuta ihmisten jokapäiväistä elämää merkittävästi. Lähinnä rajoitukset koskevat puutarhojen kastelua, uima-altaiden täyttöä ja esimerkiksi autojen pesua kotitalousvedellä. Kaupungin katujen pesuun ei riitä riittävästi kierrätysvettä, eli jatkossa pesukerrat harvenevat. Kaupungin johto toivookin lemmikkieläinten omistajilta tarkkuutta koirien jätösten keräämisessä, jottei niistä aiheutuisi hygieniaongelmaa.

- Mainos -

Kuivuus on Andalusiassa konkreettinen ongelma, johon on pakko reagoida voimakkaasti. Keinoja on paljon, merivedestä voidaan poistaa suola ja vettä voidaan erilaisiin tarkoituksiin kierrättää entistä enemmän. Mitkään näistä keinoista eivät ole nopeita, eli akuuttiin vesipulaan niillä ei juuri voida vaikuttaa.

Kaikki keinot kuivuuden haittojen minimoimiseksi myös maksavat paljon. Poliitikot ovat vakavien päätösten edessä. Vettä on saatava, maksoi mitä maksoi. Se raha on pois jostain muusta, siinä onkin poliitikoilla miettimistä, mistä leikataan, jotta Andalusia säilyy elinkelpoisena.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...