Lukuaika: ”Välillämme on voimakas yhteys”

”Välillämme on voimakas yhteys”

Maarit ja Sami Hurmerinta saapuvat keskiviikkoiltana lentokentältä iloisina ja hymyillen Fuengirolaan työntäyteistä viikonloppua viettämään. Heti seuraavana iltana on keikka ja perjantaina toinen keikka Kukossa.

– Jo lennolla oli tosi hyvä fiilis tulla tänne ja huomasi, miten ystävällisiä kaikki suomalaiset ovat. Tapasimme matkalla tosi kivoja ihmisiä. Suomalaisyhteisö täällä on tosi vahva.

Muusikkopariskunnalle pitkä viikonloppu on työreissu, joka sisältää keikkojen lisäksi uusien biisien hiomista loppuun. Vähän aikaa jää myös rentoutumiseen.

- Mainos -

– Tarkoituksena olisi ainakin kävellä paljon ja etsiä ihania ruokapaikkoja. Aiomme myös istua hotellihuoneen parvekkeella, nauttia tunnelmasta ja haistella ilmapiiriä, kertoo pariskunta.

Heillä on vähän yhteisiä lomia, mutta ehkä oikeankin loman aika vielä koittaa.

– Esimerkiksi koko viime vuoden teimme levyä ja olimme studiossa. Kun muut ihmiset lähtivät lomille, me lähdimme keikoille. Kun he palasivat lomilta, me palasimme studiolle.

Rakkautta riittää

Maarit ja Sami Hurmerinta tapasivat toisensa kesäkuussa 1974, jolloin rakkaus roihahti Helsingin Kulttuuritalon takahuoneen portaikossa. Sami oli tullut katsomaan Maaritin keikkaa.

– Olin nähnyt Maaritin keikkailmoituksen ja menin sinne jo ajoissa soundcheckiä kuuntelemaan. Kulttuuritalon kahviossa meillä juttu luisti aivan hämmästyttävän hyvin, muistelee Sami.

Silloin hänestä tuntui, kuin hän olisi tavannut vanhan ystävän.

– Meillä oli niin voimakkaasti samansuuntaisia näkemyksiä musiikista ja muutenkin todella voimakas yhteys toistemme kanssa, että oli valtavan riemukasta keskustella ja jakaa asioita.

- Mainos -

Siitä alkoi jo vuosikymmeniä kestänyt rakkaustarina, joka on ollut sekä kahden ihmisen välinen rakkaustarina että heidän yhteinen ja intohimoinen rakkaustarinansa musiikin tekemiseen.

– Olemme olleet yhdessä jo 45 vuotta ja meillä on aina tosi kivaa keskenämme. Kyllä me tietysti tapellaankin aina välillä, mutta hyvällä tavalla, nauraa Maarit.

Kyllä 45 vuoteen mahtuu myös erimielisyyksiä. Varsinkin, kun kyse on kahdesta taiteilijasielusta.

– Uudelle naapurillekin huikkasimme, että hei me välillä riidellään, ettei kannata säikähtää. Sanoin, että riitelemme ja huudamme, mutta emme kuitenkaan lyö, nauraa Maarit.

Hänen mielestään välillä on hyvä vähän vääntää asioista. Musiikillisissa asioissa pieni vääntäminen myös parantaa lopputulosta, kun syntyy dialogia ja molempien ideat otetaan huomioon.

Pariskunta alkoi tehdä yhdessä musiikkia ja keikkoja jo kahden viikon päästä siitä, kun rakkaus aikoinaan roihahti. Siinä ei kauaa pohdittu, kun Sami jo soitti Maaritin bändissä.

– Olemme voineet aina puhua ihan kaikista asioista ilman, että siinä välissä olisi ollut minkäänlaista muuria. Olemme jakaneet toisillemme myös kipeitä asioita, kertoo Sami.

Muusikkopariskunnan voimakas yhteys ja rakkaus toisiinsa on säilynyt tähän päivään asti.

- Mainos -

Upeita hetkiä

Hurmerintojen vuoteen on mahtunut paljon erilaisia kohokohtia niin työ- kuin yksityiselämässä.

Parin muusikkotytär Janna sai kesällä ensimmäisen lapsensa. Poika syntyi reilusti etuajassa.

– Meillä on nyt kolme lastenlasta, joiden kanssa on ihana viettää aikaa. Pojallamme Samulilla on kaksi ihanaa lasta, tyttö ja poika. Lapsista ja lastenlapsista on niin paljon iloa.

Myös työrintamalla on riittänyt hienoja hetkiä, kuten uuden albumin julkaisu tammikuussa.

– Parhaita hetkiä työssä ovat lopulta kuitenkin ne pienet hetket, jotka syntyvät vuorovaikutuksesta yleisön kanssa. Ne hetket lavalla, kun artistin ja yleisön välille syntyy yhteys, pohtii Maarit.

Sillä ei ole merkitystä, onko yleisössä 150 ihmistä vai tuhansia. Tunne on silti sama.

Muusikot myös kohtaavat yleisöään keikkojen jälkeen. Heille merkitsee todella paljon vuorovaikutus yleisön kanssa. Keikoilla onkin syntynyt upeita kohtaamisia.

– Meille merkitsee todella paljon kuulla ihmisten tarinoita siitä, miten he ovat musiikkimme kokeneet. Sanoilla ja melodioilla on eri ihmisille niin erilainen merkitys. Musiikki heijastuu eri elämäntilanteisiin niin eri tavalla.

Hurmerinnat ovat luonteeltaan periksiantamattomia. Heillä on tahto taistella musiikin puolesta. Välillä heidän on tehtävä rohkeitakin taiteellisia päätöksiä tavoitellessaan taiteellista vapautta.

– Meillä molemmilla on halu tehdä juuri sellaista musiikkia, joka tuntuu meistä hyvältä.

KETKÄ?

  • Maarit ja Sami Hurmerinta
  • Pitkän linjan muusikkopariskunta
  • Asuvat Vantaan Hiekkaharjussa
  • Harrastavat liikuntaa, kirjallisuutta, leffoja, puutarhanhoitoa, sienestystä ja ulkoilua

Sonja Riihikangas

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...