Lukuaika: Poliittinen umpisolmu ei auennut – Voxille äänivyöry Andalusiassa

Poliittinen umpisolmu ei auennut – Voxille äänivyöry Andalusiassa

 

Andalusian äänikarttoja katsellessa punainen väri on perinteisesti vahva. PSOE on perinteisesti ollut vahvin koko Andalusiassa ja niin se on edelleen. Se sai jopa yhden paikan lisää Andalusiasta, edustajia PSOE:lla on nyt 25. Ciudadanos romahti Andalusiassa kolmannekseen kevään vaaleista, yhdeksän paikkaa muuttui kolmeksi. Vox tuplasi paikkansa 12:n ja PP nousi 11:stä 15:een.

RTVE:n grafiikkaa

Málagan provinssissa samoin kuin koko Andaluciassa huomio kiinnittyy Voxin jättimäiseen ääniosuuteen. Kun se valtakunnallisesti on noin 15% täällä etelässä se kipuaa yli 20%:iin.

RTVE:n grfiikkaa

Kun Aurinkorannikkoa katselee paikkakunnittain, löytyy yllättäviä eroja. Esimerkiksi Esteponassa Vox on suurin puolue. Samoin Fuengirolan pohjoipuolen vuoristokunnissa Coinissa ja Alhaurinissa Vox Menestyi parhaiten. Marbella, Mijas, Benalmádena, Torremolinos ja Málaga menee PSOE:n komennossa. Fuengirola on kartoilla ainoana sinisenä pilkkuna, siellä PP säilytti isoimman puolueen asemansa.

RTVE:n grfiikkaa

- Mainos -

Tässä linkki RTVE: tulospalveluun, mistä löydät kaikki mahdolliset vaalitulokset: http://www.rtve.es/noticias/elecciones/generales/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...