Lukuaika: Välillä lähin omainen, mutta ei viranomainen

Välillä lähin omainen, mutta ei viranomainen

Suomen Merimieskirkon Aurinkorannikon kolmivuotinen sosiaalityön hanke on päättymässä, mutta työ jatkuu osana Merimieskirkon ulkomailla tehtävää sosiaalityötä. Meidän sosiaalikuraattoreiden titteli tarkoittaa kolmannella sektorilla sosiaalityötä tekevää henkilöä. Me emme ole sosiaalityöntekijöitä, emmekä viranomaisia, emme täällä Espanjassa emmekä Suomessa. Törmäämme tähän väärään käsitykseen lähes päivittäin, vaikka aina uuden ihmisen tavatessamme siitä mainitsimme. Jotkut lukijat ovat myös näistä kolumneista käsittäneet, että jaan varmaa viranomaistietoa. Tarkoituksena on herättää ajatuksia ja korkeintaan viestiä ajankohtaisista asioista.

Ohjaamme, neuvomme ja tuemme ihmisiä ilossa, surussa ja tavallisessa, arjessa ja kriisitilanteissa, mutta meillä ei ole minkäänlaisia viranomaisoikeuksia kummassakaan maassa. Emme väitäkään tuntevamme Suomen tai Espanjan lainsäädäntöjä, vaan ohjaamme ihmisiä, mistä tietoa kannattaa etsiä. Meitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Emme käsittele työssämme rahaa tai jaa avustuksia. Teemme työtä arkipäivisin maanantaista perjantaihin ja meillä on puhelinajat arkisin klo 10–12. Talviaikaan meillä on keskiviikkoisin avovastaanotto Aurinkorannikon seurakuntakodilla ja toimistotyötilat Fuengirolan kaupungin sosiaalitoimen tiloissa, jossa tapaamme ihmisiä ainoastaan ajanvarauksella. Emme vastaa puheluihin iltaisin tai viikonloppuisin. Emme siis ole hätänumero tai SOS-puhelin.

Ninni liikkuu paljon lasten, nuorten ja perheiden maailmassa. Tia taas työskentelee muissa yhteistyöverkostoissa viranomaisten, seurakunnan ja yhdistysten kanssa. Tavoitteenamme on lisätä alueella asuvien ja liikkuvien suomalaisten hyvinvointia ja ennaltaehkäistä ongelmien syntymistä. Toivomme, että ihmiset kokisivat yhteisöllisyyttä ja osallisuutta sekä alueen suomalaisyhteisössä että espanjalaisessa yhteiskunnassa. Ota rohkeasti yhteyttä matalla kynnyksellä, niin jutellaan!

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Tia Raunio
Kirjoittaja on Aurinkorannikon sosiaalikuraattori.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...