Vaihtoehto Ikealle: naapuriin nousee jättimäinen planetaario

Onko perheessä joskus eripuraa siitä, haluavatko kaikki lähteä Ikeaan ostoksille vai eivät? Jatkossa vastentahtoisille paikan päälle raahautujille on Espanjan Aurinkorannikolla tarjolla aivan toisenlainen houkutus, kun Málagan Ikean viereen rakennetaan Espanjan suurin planetaario.

Málagan kaupunki myönsi planetaariohankkeelle tontin Ikean vierestä jo kolme vuotta sitten, mutta rakennusluvan läpi vieminen ei sitten olekaan ollut aivan yhtä joutuisaa. Nyt nuija on kuitenkin paukahtanut pöytään ja rakennuslupa on myönnetty.

Näin ollen varsinaiset rakennustyöt hulppean planetaarion saralla voivat vihdoin alkaa. Arviot ovat sellaiset, että planetaario voisi aueta yleisölle parin vuoden kuluessa, vielä vuoden 2025 puolella.

Tekemistä riittää, sillä planetaariosta tulee valtava. Koko Espanjan suurin ja yksi suurimmista myös koko Euroopan mittakaavassa.

- Mainos -

Avaruuden ihmeisiin pääsee salissa tutustumaan 400 henkilöä kerralla. Vajaan 9.000 neliömetrin tontille tulee itse planetaarion lisäksi parkkipaikat yli sadalle autolle.

Rahaa hankkeeseen on budjetoitu reilut 10 miljoonaa euroa.

Suunnitelmissa ei ole pelkästään suuri planetaario, vaan myös tekniikaltaan asianmukaisesti nykyaikainen kokonaisuus Surround-äänijärjestelmineen ynnä muineen.

Paikan odotetaan houkuttelevan noin puoli miljoonaa vierasta vuodessa.

Planetaarion suunnitellaan aukeavan vuoden 2025 lopulla. Siihen asti pitää jaksaa kynttiläostoksia.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...