Pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 12.9.2019

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Malagan aluehallinnon kiivas taisto sähköpotkulautoja ja niitä tarjoavia yrityksiä vastaan kiihtyy. Malaga suunnittelee lukuisia uusia sanktioita em. yrityksille ja mahdollisesti palkkaa henkilöstä kunnan palkkalistoille, joiden tarkoitus on vai kerätä sähköpotkulautoja pois kaduilta takavarikkoon. Aluehallinnon aiemmat vaateet eivät ole tehonneet, joten linjaa on kovennettava, toteavat poliitikot.

Koillis-Espanjaa koettelee tällä hetkellä poikkeuksellisen kova myrsky, jonka johdosta osa kouluista on suljettu.

Messi on ilmaissut tyytymättömyytensä siihen ettei Barcelona saanut hankittua Neymaria takaisin riveihinsä. Messi ja Neymar tunnetaan hyvinä kaveruksina aiemmilta vuosilta.

Marbellassa, Fugessa ja Torreviejan alueella erilaisia ”moottorivehkeitä” rosvonnut mies jäi kiinni. Häneltä löytyi mm. 18 skoottereista irrotettua moottoria. Hän oli vuokrannut rikollisiin toimiinsa oman varastotilan Malagan teollisuusalueelta.

Ei päivää ilman uusia asuntojen hintoihin liittyviä tilastoja. Uusin tilasto kertoo asuntojen kaupan käyvän todella kuumana ja myynnin ohittaneen määrällisesti vuoden 2008 huippulukemat. Heinäkuussa 2019 tehtiin Espanjassa liki 48 tuhatta kiinteistökauppaa.

Kommentti: Niin, mitähän tapahtui Espanjan taloudelle ja asuntojen hinnoille 2009…

Pääministeri Sanchez on vihdoin uskaltautunut kommentoimaan Brexitin mahdollisia vaikutuksia Espanjalle. Sanchez toteaa Espanjan valmistelleen eräänlaisen hätävalmiussuunnitelman mahdollisen vaikean Brexitin varalle.

Kommentti: Eli Sanchez ei oikeasti sanonut mitään…

Poliisi on taas takavarikoinut hashista ratsaamalla 7 ajonauvoa. Poliisi takavarikoi toimien seurauksena noin 11 tonnia hashista ja pidätti 14 henkilöä.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa