maanantai, maalis 4, 2024

Urheilun suurta juhlaa

Kansallispeliämme pesäpalloa pelataan jo viidettä kertaa Fuengirolan Elolan stadionilla alkavana viikonloppuna. Fugepesis on Superpesiksen virallinen sarja-avaus, mutta tapahtumana se on paljon enemmän. Se on lajin merkittävä markkinointitapahtuma ja varmasti siihen osallistuville pelaajille mieleenpainuva kokemus.

Espanjalaista yleisöä Elolan stadionille ei yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta ole neljässä aiemmassa tapahtumassa saapunut. Kiinnostusta sen sijaan on ilmennyt, lähitalojen parvekkeilta lyöntejä ja koppeja on seurattu aktiivisesti. Toivotaan, että isäntiämme eksyisi tänä vuonna myös katsomaan nauttimaan tunnelmasta ja suomalaisiin urheilutapahtumiin oleellisesti kuuluvista käristemakkaroista ja pullakaffeista.

Koko Fugepesiksen moottorina ja taustavoimana on toiminut IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää. Hänelle on syytä antaa suuri kiitos tekemästään työstä. Projektina tällaisen toteuttaminen ei ole pelkkä päätös lähteä etelään pelaamaan, matkalla on ollut monenlaista mutkaa.

Valkeapää siirtyy tämän kauden jälkeen pesäpallon parista jääkiekon piiriin. Hänet on valittu Lappeenrannan kiekkoylpeyden Saipan toimitusjohtajaksi. Onnea nimityksestä ja onnea myös yritykselle nostaa Saipa pois menneen kauden alhosta.

- Mainos -

Valkeapään aktiivisuuden tuntien, ei olisi mikään ihme, jos parin vuoden päästä Saipa aloittaisi liigakautensa vaikkapa Granadan jäähallissa. Benalmádenan pyöreään kaukaloon hänkään ei sentään ottelua todennäköisesti halua.

Toivottavasti IPV:n organisaatiosta löytyy aktiivinen jatkaja Valkeapään työlle. Olisi sääli, jos hienosti rakennettu tapahtuma kuihtuisi yhden soturin poistumiseen.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...