Lukuaika: Ukrainalaisille myönnettiin kahdessa päivässä 3138 oleskelulupaa Málagassa

Ukrainalaisille myönnettiin kahdessa päivässä 3138 oleskelulupaa Málagassa

Hallitus on myöntänyt yhteensä 3138 tilapäistä oleskelulupaa Málagassa ukrainalaisille sotapakolaisille. Luvat mahdollistavat pakolaisille oleskelu- ja työluvan sekä muiden sosiaalipalvelujen saatavuuden.

Koko Andalusian alueella on käsitelty 6693 lupahakemusta 7. huhtikuuta kerättyjen tietojen mukaan. Vastaava luku koko Espanjan osalta on 47 7207 käsiteltyä hakemusta.

Ukrainasta Venäjän hyökkäyksen vuoksi maanpakoon joutuneiden sotapakolaisten vastaanottosuunnitelman koordinoimiseksi on perustettu toimielin, maakunnallinen koordinointikomitea.

Maakunnallisessa koordinointikomiteassa ovat mukana mm. Ukrainan konsulaatti Andalusiassa, Andalusian maakuntahallinto, Andalusian kuntien ja provinssien liitto (FAMP), kansallinen poliisi, Sosiaali- ja maahanmuuttoministeriö, Punainen Risti, Accem ja Málaga Acoge yhdistykset.

- Mainos -

Málagan hallituksen alivaltuutettu Javier Salas kiitti ”hallituksen täydellistä koordinoimista Ukrainasta saapuvien pakolaisten huomioimisessa” ja korosti hyvää toimintaa, jota Málagan vastaanottokeskus CREADE on kehittänyt yhdessä sosiaaliturva- ja maahanmuuttoministeriön kanssa.

Javier Salas korosti Málagan merkitystä vastaanottotyössä. Hän totesi, että Málagan maakuntaan on myönnetty lähes puolet kaikista tähän mennessä Andalusiassa myönnetyistä tilapäisistä oleskeluluvista.

Málaga on tähän mennessä Espanjassa myönnettyjen lupien osalta neljänneksi suurin ukrainalaisten pakolaisten vastaanottaja.

Prosessi ukrainalaisten väliaikaisten oleskelulupien osalta toimii niin, että hakijoiden tulee mennä varta vasten perustettuihin pisteisiin, jossa heitä auttavat valtakunnallisen poliisin virkailijat tulkkien avustuksella. Hakijat saavat tositteen turvapyynnön hyväksymisestä ja NIE-numeron.

Sisäasiainministeriön turvapaikka- ja pakolaisvirasto ratkaisee oleskeluluvan enintään 24 tunnin kuluessa ja myöntää täysi-ikäisille työluvan. Hyväksymisestä ilmoitetaan mahdollisuuksien mukaan sähköpostitse tai henkilökohtaisesti.

Kansallinen poliisi on perustanut lisäksi ukrainalaisia pakolaisia varten erityisen linkin, jonka kautta pakolaiset voivat tarkistaa heidän tilapäisen oleskelulupansa käsittelyvaiheen.

Tilapäisen oleskeluluvan saaneet ukrainalaiset voivat käyttää myös ajokorttiaan laillisesti Espanjassa vähintään vuoden ajan.

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...