Lukuaika: Työttömyys kasvoi Aurinkorannikolla elokuussa turistivyörystä huolimatta

Työttömyys kasvoi Aurinkorannikolla elokuussa turistivyörystä huolimatta

Syynä ilmiöön on se, että elokuun loppua kohti monet tilapäiset työsopimukset hotelleissa, ravintoloissa ja kaupoissa päättyivät.

Työttömyys kasvoi Málagan provinssissa elokuussa, vaikka jopa ennätyksellisen suuret määrät matkailijoita tulvi alueelle täyttäen hotellit, kaupat, rantabaarit ja ravintolat.

Rekisteröityjen työttömyyslukujen tiedot julkaistiin maanantaina 4. syyskuuta, ja niistä paljastuu, että elokuussa Málagan kuuden kuukauden mittainen putki laskevissa työttömyysluvuissa katkesi. Tämän vuoden elokuussa työttömyyden kasvu oli kuitenkin pienempi kuin tavallisesti. Nyt Provinssin työttömien määrä kasvoi elokuussa 513 henkilöllä, kun vuoden 2022 elokuussa kasvu oli peräti 1.562 henkeä.

- Mainos -

Aurinkorannikon kaupungeista vähiten työttömien määrä kasvoi Torremolinosissa, missä elokuussa oli vain kaksi työtöntä enemmän kuin heinäkuussa. Myös Fuengirolassa (+20), Mijasissa (+34) ja Benalmádenassa (+40) työttömyyden kasvu oli vähäistä.

Elokuun lopussa Fuengirolassa oli virallisen tilaston mukaan 5.032 työtöntä. Benalmádenassa työttömiä oli 4.550, Torremolinosissa 4.974 ja Mijasissa 5.840.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...