Kurkistus paratiisiin

Aurinkorannikon superhyvä kesäkausi on lopuillaan. Ennätysmäärä turisteja ja loma-asukkaita ovat kartuttaneet paikallisten yrittäjien pankkitilejä. Lomalaiset ovat ihmeellistä porukkaa. Kaukaisessa historiassa ovat korona-ajan ankeus ja pelko. Ilmastonmuutos ja hallituksenmuodostamisen ongelmat ovat olleet myös kesätauolla. Ainoastaan Katalonian separatistit ovat tehneet työtä vuorotta. Ehkä se kohta myös palkitaan?

Tänä pitkänä, kuumana kesänä sain osallistua lukuisiin kesätapahtumiin. Fuengirolan Marenostrum ja Marbellan Starlite tarjosivat maailmanluokan huippuartisteja. Sydämeni sykki kuitenkin paikallisiin ferioihin ja niiden pienimuotoisiin, intiimeihin konsertteihin. Elokuuni olikin tuota yhtä juhlaa.

Tänä kesänä tein poikkeuksen pinttyneisiin tapoihini. Uimattomuuteni on taakse jäänyttä elämää. Välimeri ja uima-allas saivat minusta uuden, lojaalin ystävän.

Muuttolinnut ovat palaamassa Aurinkorannikolle. Kohta Fuengirolan kadut täyttyvät tutuista ja tuntemattomista ikuisen kesän suomalaisista. He ovat fiksuja. Nauttivat Suomen suvesta, mutta eivät kohtaa koskaan loskaa. Uskon, että lähitulevaisuudessa yhä useampi suomalainen on muuttolintu. Se on karu ja yksinkertainen totuus, joka Suomen hallituksenkin tulisi tajuta.

- Mainos -

Aurinkorannikko muuttuu koko ajan. Muutos ei ole taantumaa vaan uusien mahdollisuuksien avautumista. Markkinat laajentuvat ja talous kasvaa. Aurinkorannikon imu ei laannu. Sen tajuavat vuosittain tuhannet uudet aurinkorannikkolaiset, jotka asettautuvat tänne.

Täällä aurinko, valo ja onnellisuus ovat voimissaan. Elämme vain kerran, joten otetaan siitä kaikki irti!

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Markus Aho
Kirjoittaja on Aurinkorannikolla toimiva kiinteistövälittäjä.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...