Tupatarkastus

Andalusian maakuntahallinnon turistiasuntojen tarkastaja otti minuun yhteyttä sähköpostitse. Hän halusi saada kopion ”la licencia de ocupación:sta”.

Normaalisti ”la licencia de primera ocupación” määrittelee asunnon käyttötarkoituksen, joten otin yhteyttä virkamieheen. Ensimmäisessä vastauksessa minulle kerrottiin, mihin pykälään ja asetukseen hänen vaatimuksensa perustuu.

Nikottelin edelleen luvan nimestä, joten seuraavassa vastauksessa hän toisti saman litanian ja lisäsi päälle vielä mahdollisen uhkasakon ellen toimita lupaa kymmenessä päivässä.

Vasta kolmannella kerralla hän kertoi, että luvan voi hakea rakennusvirastosta. Siinä kohtaa olin lähes varma, että virkamiehen luvan nimi oli väärin.

- Mainos -

Myös rakennusvirastossa ihmeteltiin luvan nimeä, joten totesimme, että lähetän hänelle kopion ”la licencia de primera ocupasión:sta”. Tuntia myöhemmin sain vastauksen, että dokumentti on kunnossa, hän tulee tarkastamaan asunnon.

Lopulta oven taakse saapui 20 minuuttia etuajassa pieni pyöreä virkamies huonosti istuva puku päällä. Heti ensimmäisestä lauseesta tajusin, että hän on hauskempi kuin hänen kirjoittamat kuivat uhkailevat sähköpostit.

Kaikki meni hienosti kunnes hän lopuksi kysyi, monelleko hengelle minulla on lupa. Neljälle, vastasin. Hyvä, hän ei voisi myöntää lupaa kuudelle, koska makuuhuoneen ikkuna johtaa metrin leveään käytävään, jossa on samassa kohtaa koko seinän laajuinen ikkuna ulos. Makuuhuoneessa pitää sääntöjen mukaan olla ulkoikkuna.

Hänen mukaan olohuoneeseen mahtuu neljä ihmistä. Näin jo itseni roudaamassa olohuoneen ruokailuryhmää makuuhuoneeseen ja sieltä parisänkyä olohuoneeseen uusintatarkastusta varten.

Virkamies nousi kuitenkin ylös ja totesi, että kaikki on kunnossa. Hänelle on ihan sama, jos turistit haluavat nukkua ”ikkunattomassa” makuuhuoneessa.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Mika Heikkilä
Kirjoittaja on Málagassa asuva freelancer.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...