Tuntematon sotilas itsenäisyyspäivän juhlan vetonaulana

-Tuntemattomaan sotilaaseen on kirjoitettu sisään myös juhlan muita elementtejä. Yleensä ennen juhlaa pidettävä juhlajumalanpalvelus toteutetaan tällä kertaa kenttäjumalanpalveluksena näytelmän sisässä. Tuntemattoman sotilaat kuuntelevat myös tasavallan presidentin videotervehdyksen lavalla, kertoo Ilkka Fonsen juhlan organisointivastuussa olevasta Aurinkorannikon leijonat -yhdistyksestä.

Juhlan kulku poikkeaa muutenkin aiemmista vuosista. Juhlan alkuosassa kuullaan lyhyet tervehdyspuheet, erillistä juhlapuhetta ei tänä vuonna kuulla lainkaan. Tervehdysten lisäksi juhlan ensimmäisellä puoliskolla kuullaan Aurinkorannikon suomalaisen koulun tuottamaa musiikkiohjelmaa. Koulun oppilaat ovat muodostaneet sekä kuoron että orkesterin. Lisäksi kaksi koulun oppilasta esittää viuludueton.

Tauon jälkeen loppujuhla mennään Tuntemattoman sotilaan merkeissä.

- Mainos -

-Olemme saaneet näytelmään vielä lisävaihteen viimevuotiseen verrattuna. Olemme onnistuneet löytämään lisää aitoja sotilaspukuja ja muutenkin tarpeisto on tehnyt hienoa työtä. Osa roolituksista on mennyt uusiksi, tällä porukalla syntyy todella koskettava esitys, ohjaaja Päivi Mäkinen kertoo.

Tuntematon sotilas -produktio on tarkoitus saattaa tien päälle. Tavoitteena on viedä näytelmä mahdollisimman moneen paikkaan esitettäväksi. Torreviejan ja Teneriffan suuntiin neuvottelut vierailusta ovat jo pitkällä.

-Tästä on muodostunut Suomelan kansainvälistymisprojekti. Saimme edelliseltä suurlähettiläältä kannustavan suosituskirjeen, jossa hän piti tärkeänä sitä, että ulkosuomalaisyhteisöt ovat kosketuksissa toisiinsa. Ja tällaisella kulttuurivaihdolla se onnistuu mainiosti.

Itsenäisyyspäivän juhlaan on tulossa runsaasti väkeä. Lippuja on vielä jäljellä, mutta halukkaiden kannattaa toimia nopeasti.

-Koronarajoitukset eivät rajoita väkimäärää Palaciossa. Tilaa on siis runsaasti. Maskia on juhlan aikana kaikkien käytettävä, ja tarjoilun järjestäminen ei ole rajoitusten vuoksi mahdollista, Fonsen kertoo.

Itsenäisyyspäivän juhla Palacio de la Pazissa alkaa maanantaina 6.12. klo 12. Juhlan juontaa kolmella kielellä Merika Haavisto. Juhlan vastuullinen järjestäjä on Aurinkorannikon suomalaisyhteisöjen neuvottelukunta, tänä vuonna käytännön organisoinnista vastaa Aurinkorannikon leijonat.

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...