Blogi

Troijan Hevonen?

Kaikki tietävät Troijan sodan myyttisen tarinan, tai ainakin sen, miten ujutettiin sotilaat muurien sisäpuolelle puuhevosen sisällä, jonka oletettiin olevan lahja. Se oli semmoista sodankäyntiä se. Tämän stoorin opit on ilmeisesti Kiina ottanut nyt käyttöön, pandojen toimiessa ”lahjana”.

Tuo pullea ja erikoisen näköinen säyseä elukka viestittää Kiinasta ystävällistä ja lojaalia kuvaa, aivan päinvastaisesta todellisuudesta. Suomalaiset ovat oikein haltioissaan pandojen saamisesta ja kuljetuksesta Ähtärin eläintarhaan.

Kaikki mediat juoksevat tapahtuman perässä kilpaa, levittäin suomalaisiin koteihin pehmeisiin arvoihin perustuvaa Kiina-kuvaa. Ovelaa pitkäjänteistä propagandaa, jossa maksumieheksi loppujen lopuksi suomalaiset itse joutuvat.

Ihan halpa tuo ”lahja” ei todellakaan ole, milli vuodessa, eli viisitoista miljoonaa euroa kaiken kaikkiaan. Lisäksi näiden Lumeksi ja Pyryksi ristittyjen pandakarhujen mahdolliset jälkeläiset pitää lähettää takaisin emämaahansa.

En kuitenkaan usko tämän ”hanimuunin” lisäävän mustavalkoisten karhujen seksittelyintoa, kun pennutkin joutuvat ties minne propagandan lähettiläiksi vaikka Trumpin hoiviin.

Fuengirolassa toimiva BioParc on hieno eläintarha moneen muuhun verrattuna , mutta on sääli katsella gorillan nojaavan anelevasti ikkunaan ja tiikerin kävelevän ympäri häkkiä.

Eläintarhat ovat mielestäni mennyttä aikaa. On niin hienoja mahdollisuuksia nykytekniikalla katsella villieläimiä luonnossa, mihin ei ollut mahdollisuutta puoli vuosisataa sitten. Vapauden pitäisi kuulua etenkin eläimille.

Vesa Uusi-Kilponen

 

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa