Koronaseuranta Uutiset

Travemünden ja Helsingin välinen matkustajaliikenne käynnistyy

Travemünden satamassa alkaa jälleen näykyä Suomeen suuntautuvaa matkustajaliikennettä.

Finnlines ilmoitti omilla sivuillaan eilisiltana, että matkustajaliikenne heidän lautoillaan Saksan ja Suomen välillä käynnistyy jälleen 13.5.

 

Tämä tieto helpottaa monen Aurinkorannikon suomalaisen kesäsuunnitelmia. Ainakin toistaiseksi viimeinen kotiutuslento lähti Málagasta Suomeen keskiviikkona, autolla matkan taittaminen alkaa olla lähes ainoa vaihtoehto päästä kesäksi Suomeen.

Vaikka keskiviikon lennolle olisi vielä ollut paikkoja, moni Aurinkorannikolla asuva ei pystynyt vielä lähtemään esimerkiksi työvelvoitteiden vuoksi. Myös moni koiran omistaja jäi ilman lentolippua, koska lennoille otettiin vain rajoitettu määrä kotieläimiä.

Finnlinesin nettisivuilla eilen julkaistussa tiedotteessa sanotaan näin:

”Suomessa puretaan matkustamiseen liittyviä rajoituksia vaiheittain 14.5.2020 alkaen niin, että sallitaan Schengenin sisärajat ylittävässä liikenteessä työsuhteeseen ja toimeksiantoon perustuva työmatkaliikenne sekä muu välttämätön liikenne.
Finnlinesin osalta tämä tarkoittaa, että matkustaminen yleisten rajaliikenteen linjausten mukaisesti on sallittua 14.5.2020 alkaen. Finnlines jatkaa matkustajien kuljettamista viranomaisten päätösten ja ohjeistuksien mukaisesti ja varmistaa omalta osaltaan ihmisten kotiinpaluun sekä välttämättömien matkojen toteutumisen. Ennen kuin lähdet matkalle, varmista että voit matkustaa kohdemaahan.”

Rajavartiolaitos tiedottaa torstaina 7.5. virallisesti uusista linjauksistaan Suomen rajoilla.

Mitä pidit jutusta?
+1
136
+1
3
+1
2
+1
9
+1
3
+1
4

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa