Matkailu Uutiset

Fuengirola menetti kuuluisan tiikerinsä

Sumatrantiikerinaaras Asmara oli kuollessaan 21-vuotias. (Kuva: Bioparc Fuengirola)

Fuengirolan eläintarhan kenties suosituin yksittäinen asukas, sumatrantiikerinaaras Asmara on kuollut.

 

Asmara ehti elää Fuengirolan Bioparcissa lähes 19 vuoden ajan, sillä se saapui puistoon jo kun se avattiin vuonna 2001. Sumatrantiikeri on erittäin uhanalainen laji, ja Asmaran saapuminen Fuengirolaan olikin osa lajin kansainvälistä pelastusohjelmaa.

19 Fuengirolassa viettämänsä vuoden aikana Asmarasta tuli koko pelastusohjelman pitkäikäisin tiikeri Euroopassa ja kolmanneksi pitkäikäisin koko maailmassa. Vuosien varrella se ihastutti henkilökunnan lisäksi lukemattomia eläintarhassa vierailleita ihmisiä. Sen lisäksi se teki enemmän kuin oman osansa lajinsa elpymisessä, synnyttämällä elämänsä aikana lukuisia pentuja, joiden isä oli Asmaran pitkäaikainen kumppani Roka, joka siirtyi karjumaan autuaampiin sademetsiin jo pari vuotta sitten.

Asmara sai nauttia hyvästä terveydestä aina vuoteen 2014 asti. Silloin, sen ollessa 15-vuotias, Asmaralla todettiin krooninen munuaisten vajaatoiminta, joka on ikääntyvillä isoilla kissalajeilla varsin yleinen vaiva. Henkilökunta löysi kuitenkin oikeat hoito- ja hoivausmenetelmät, ja Asmaran elämä jatkui olosuhteisiin nähden hyvänä.

Reilu kuukausi sitten Asmaran voinnissa ja käytöksessä tapahtui dramaattinen muutos huonompaan. Lopulta nopeasti heikentynyt terveys vei Asmarasta voiton huhtikuun 18. päivänä. Jälkikäteen tutkimuksissa selvisi, että aivan sen sydämen viereen oli muodostunut kasvain, joka oli vahingoittanut vakavasti sydäntä.

Vallitsevista olosuhteista johtuen Asmaran kuoleman syyt tutkittiin tarkasti myös koronaviruksen suhteen. Testien perusteella on todettu, ettei tiikerin kuolema liity millään tavoin covid-19 -tautiin.

Mitä pidit jutusta?
+1
19
+1
2
+1
0
+1
1
+1
106
+1
2

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa