Torstain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 9.5.2019

Monissa espanjalaisissa energia-alan yrityksissä mietitään kuumeisesti miten saadaan tehtyä miljoonia vanhaan malliin, kun autojen polttoaineiden kysyntä kääntynee laskuun sähköautojen yleistymisen myötä. Esimerkiksi Repsol-yhtiö ennustaa polttoaineiden kysynnän laskevan 15% vuoteen 2030 mennessä. Yhtiö ennustaa, että Espanjassa vuonna 2030 myytävistä autoista 30% käyttää sähköä.

Kommentti: Oma kyyninen veikkaukseni on, että mikäli jokin merkittävä teollisuudenala tai yhtiö uhkaa jäädä jalkoihin kehityksessä ja uudessa taloudellisten resurssien jaossa, saattavat poliitikot puuttua peliin. Niille lukijoille jotka pitävät tätä ajatusta absurdina, suosittelen tutustumaan Espanjan 2000-luvun aurinkosähköpolitiikkaan…

Espanjassa kauhistellaan Youtube-videota, jossa mustekala ”hyökkää” kiinalaisen tytön naamaan kiinni. Mustekala on tosin otettu pois vedestä ja tyttö päätti laittaa sen itse naamaansa kiinni. Espanjalaisia kauhistuttaneen videon voi katsoa alla olevasta linkistä:

https://www.youtube.com/watch?v=tc3cUzI1lEA&feature=youtu.be

- Mainos -

Espanjan alati tehokas poliisi on ottanut kiinni Málagan lentokentällä huumeiden maahantuontia yrittäneen naisen. Nainen oli piilottanut huumeita matkalaukussa olleiden takkien vuoriin.

Kommentti: Tämänkaltaisille tapaukselle on aina helppo hymähtää ja todeta ettei kosketa itseäni tai lähipiiriä. Mutta mietipä tilannetta, jossa olisit auttanut lentokoneessa vierustoveria ja kantanut vaikkapa vierustoverin takin tai viltin pois koneesta kun sinulta olisi pyydetty apua kantamiseen…

Vaikka Espanjassa eletään eräänlaista rakennusbuumin aikaa hintojen nousun johdosta, ei se tarkoita sitä, että asuntojen myyntikäyrät näyttäisivät koko ajan ylöspäin. Viimeisen tilasto asiasta kertoo, että Espanjassa myydään uusia asuntoja tällä hetkellä noin 9% vähemmän, kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...