Pikauutiset

Torstain pikauutiset

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Uutiskatsaus Espanja 2.5.2019

Uutiskatsaus Espanja 2.5.2019

Castellonin alueella kuoli eilen 19-vuotias nuorukainen härkätaistelussa saamiinsa vammoihin. Hän oli kyseisen toiminnan innokas kannattaja, mutta laji koitui lopulta hänen turmakseen. Kaupunginvaltuusto pahoittelee nuorukaisen kuolemaa.

Marbellan tienoilla A-7 tiellä tapahtui kuluvan vuorokauden aikana vakava auto-onnettomuus jossa loukkaantui yhteensä viisi henkilöä. Kaikki loukkaantuneet ovat tällä hetkellä sairaalassa saamassa hoitoa vammoihinsa.

Noin 59% espanjalaisista ei ole tyytyväisiä yritysten ilmastonmuutoksenvastaiseen panokseen. Espanjaan sijoitettiin viime vuonna yli miljardi euroa ilmastonmuutoksenvastaisiin toimenpiteisiin Euroopan investointipankin toimesta.

Kommentti: Lukisin mielelläni riippumattoman raportin siitä, mihin rahat ovat todella päätyneet, tai miten ne on käytetty…

Espanja on eilen virallisesti pääministerin toimesta ilmoittanut ettei se aio noudattaa EU:lle lupaamaansa budjettikuria tänä vuonna. Sanchez vierittää syyn luonnollisesti opposition harteille.

Kommentti: Espanjan perimmäinen syy siihen miksei se saa valtion talouttaan kuntoon on julkisten menojen voimakas kasvu. Viime vuonna julkiset menot kasvoivat noin 4 %. Toisaalta jos EU maksaa tukia välittämättä siitä tehdäänkö Espanjassa mitään uudistuksia vai ei, niin kumpaa tulisi oikeasti pitää hölmönä?

Erään tilaston mukaan vuonna 2017 yli 60% prosenttia Espanjan työväestöstä ei ylittänyt vuosityötuloissa 15 tuhannen euron rajaa. Vuosina 2010-2017 Espanjan palkat nousivat keskimäärin alle prosentin.

Kommentti: Hyvä artikkeli,m mutta perustuu vanhoihin tilastoihin. Viime vuonna esimerkiksi pelkästään minimipalkka nousi yli 22%.

Metallica on tulossa kahdelle keikalle Espanjaan, jonka johdosta Metallican levyjä on myyty Espanjassa aiempaa reippaammin. Tulevat keikat ovat Madridissa ja Barcelonassa.

Kommentti: Toisaalta ketä nyt Metallica kiinnostaa, sillä Kukossa esiintyy perjantaina entinen munamies Riku Nieminen!!

Erään gastronomiaan keskittyvän lehden mukaan Espanjan parasta tortillaa tehdään Corunan alueella.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa