Torstain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 27.6.219

Málagan aluehallinnon poliittisille ryhmittymille on tulossa roima palkankorotus. Näillä näkymin korotus on 20%.

Espanjassa noin 300 henkilöä ja noin 3700 yritystä on tällä hetkellä velkaa Espanjan valtionvarainministeriölle yli miljoona euroa. Tästä koostuu yhteensä yli 14 miljardin euron potti, jota pyritään perimään takaisin. Summat ovat kertyneet verotuksen seurauksena ja osa velkamäärästä jäänee saamatta konkurssien myötä.

Espanjan pankin mukaan tämän hetkinen maan talouskasvu on noin 0,6%. Lukema on ennakoitua matalampi ja yhtenä syynä talouskasvun ennakoitua heikompiin lukemiin pidetään vuoden alusta voimaan tullutta 22% minimipalkan nousua.

Kommentti: Näissä uutisissa kirjoitettiin useasti jo huhtikuussa siitä, että roima minimipalkkojen nousu vaikuttanee maan talouskasvuun ja sitä kautta myös valtion velkaantumisen taittumisen aikamääreisiin. Hyvä että myös keskuspankki oivalsi samat asiat, tosin hieman viiveellä.

- Mainos -

Talouteen liittyen Espanjassa nostettiin Huhtikuussa noin 29 tuhatta uutta asuntolainaa keskimääräisen lainan ollessa noin 125 tuhatta euroa. Asuntokauppojen kasvu on jo tyrehtynyt, mutta neliöhinnat jatkavat vielä nousuaan.

Kommentti: Jos jotakin viisasta kuumana käyvään asuntokauppaan voisi todeta, niin Adam Smithin kuvaamalla kädellä on taipumus puuttua yllättäen peliin, kun hintojen nousulta putoaa pohja…

Málagan aluehallinto aikoo investoida tänä vuonna yhteensä noin 29 miljoonaa euroa erilaisiin urbanisoitumiseen liittyviin hankkeisiin. Kohteita on yhteensä liki 80 ja yhtenä mielenkiintoisena kohteena mainittakoon 1,5 miljoonaa euroa käsipallopaviljongin rakentamiseen.

Eräs 50-vuotias mies jäi Malagassa poliisin haaviin hänen lavastettua oman ryöstönsä, jonka seurauksena hän väitti menettäneensä 45.000 euroa.

Kommentti: Vaikka rikolliseen toimintaan ei saisi antaa vinkkejä, kehotan silti vastaavaa tilannetta suunnittelevia keksimään hieman uskottavamman tarinan sen sijaan, että väittää poliisille tuntemattoman miehen kähveltäneen selkärepun jossa oli omaa rahaa vajaa 50 tonnia…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

- Mainos -

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...