Törmäyskurssilla?

 

Maapallolla on oma suojaus epämiellyttäviä vieraita vastaan. Maan magneettikenttä suojaa näiltä nerokkaalla tavalla, kuuma sula sisus pyörii eri tahdissa kylmän pinnan kanssa ja näin hankauksesta syntyy magneettinen suoja meille ihmisille vaarallisia vieraita kohtaan avaruudesta.

Tämä tuli mieleen yhtäläisyydestä espanjalaisten kanssa. He eivät väistä kadulla kulkiessaan, vaan heidän tulinen sisuksensa toimii ulkokuoren kanssa samoin kun jalkojen alla oleva maapallo. Katse ylhäällä he taivaltavat omalla radallaan välittämättä vastaantulijoista, jotka ikään kuin tuntemattoman voiman ohjaamana väistävät törmäyskurssista.

Tähän ainutlaatuiseen käytäntöön tuskin tulee muutosta ennen kuin meidän Telluksemme pyörintä loppuu, niin itsekkäältä se tuntuu. Etenkin suomalaista kaduntallaaja ei tämä väistely tunnu olleenkaan haittaavan, se sopii mainiosti hänen asenteeseensa, pkle ei edes mielessä käy.

- Mainos -

Pitkään Espanjassa asuneet suomalaiset ovat jo myös oppineet tämän jalon väistämättömyyden taidon, toisin kuin turistimatkalla olevat härmäläiset joiden tallusteluun pieni suunnanmuutos tulee ikään kuin luonnostaan.

Suojateillä tämä kulkemisen itseriittoisuus, voi hyvinkin kostautua, jos sattuu samaan aikaan suomalaisen bemarimeteoriitin tielle, jolle kotimaassa jalankulkija antaa tietä kohteliaasti.

Vesa Uusi-Kilponen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on Wapun ykkösherkku?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...