Missä syödä Fuengirolassa, kun haluat korkealaatuista ja täydellisesti valmistettua lihaa?
Ravintola Tipi Tapa (C. Malaga 4, Fuengirola) on erinomainen valinta. Ruokailun ohessa pääset nauttimaan aidosta ja voimakkaasta flamenco-esityksestä useana iltana viikossa.
Yhdistelmä korkeatasoista ruokaa ja kulttuuria tekee vierailusta unohtumattoman elämyksen.

Huippulaadukasta lihaa
Tipi Tapassa lihan laatu on kaiken keskiössä. Valikoimaan kuuluu muun muassa Irish Angus -naudanliha, Sashi-naudanliha sekä galicialainen vasikanliha IGP. Nämä lihat tunnetaan kansainvälisesti poikkeuksellisesta maustaan, mureudestaan ja alkuperänsä perinteitä kunnioittavista tuotantomenetelmistä.
Lisäksi ravintolassa on Dry Age -kaapit, joiden aarteet nostavat lihan ystävien elämykset aivan uudelle tasolle.
Lue myös: Näin teet herkullisen ja helpon äyriäisaterian
Irlantilaisen karjan ylpeys
Irish Angus -naudanliha saadaan Irlannin vehreillä niityillä kasvatetusta Aberdeen Angus -karjasta. Ruohoon perustuva ruokinta tuo lihaan luonnollista marmoroitumista ja mehukkuutta.
Tipi Tapassa lihaa tarjotaan esimerkiksi täydellisesti grillattuna pihvinä.Ravintolapäällikkö Laureano Garcian mukaan lihojen valinnassa korostuvat laatu ja luonnonmukaiset olosuhteet.

Sashi on yksi maailman hienoimmista
Sashi-naudanliha tunnetaan sen ainutlaatuisesta marmoroitumisesta, intensiivisestä mausta ja mureudesta. Pohjoismaista peräisin oleva liha nostaa jokaisen annoksen gourmet-tasolle.
Tipi Tapassa Sashi-liha tarjoillaan huolellisesti valmistetuissa leikkauksissa, kuten entrecote-, rib eye- ja sisäfilepihveissä.
– Näiden leikkausten hienostuneisuus ja makujen syvyys tekevät niistä asiakkaiden suosikkeja, ravintolapäällikkö toteaa.
Lue myös: Näin grillaat mustekalaa ja muita mereneläviä Espanjassa – katso herkkureseptit Andalusian malliin
IGP on Espanjan ylpeys
Galician alueelta tuleva vasikanliha kantaa suojattua maantieteellistä merkintää (IGP), joka takaa lihan alkuperän ja laadun. Vasikat kasvatetaan perinteisesti pienillä perhetiloilla ja ruokitaan emän maidolla sekä luonnonmukaisilla niityillä.
Ravintolassa tämä liha pääsee oikeuksiinsa annoksissa, jotka korostavat Galician perinteitä ja modernia gastronomiaa.

Moderni twist klassiseen grillaukseen
Tipi Tapan erityisyys piilee paitsi raaka-aineissa myös valmistustavoissa. Ravintola käyttää vulkaanista kiveä, joka tuo lihaan ainutlaatuisen maun ilman, että sen omat ominaisuudet peittyvät.
Ravintolapäällikkö Laureano toteaa, että tämä valmistustapa takaa mehukkaan lopputuloksen ja säilyttää lihan luonnollisen maun täydellisesti. Ja en voi kuin todeta maun todellakin olevan kohdallaan!
Elämys kaikille aisteille
Tipi Tapa ei ole vain ravintola – se on kokonaisvaltainen elämys, jossa yhdistyvät laadukkaat raaka-aineet, huolellinen valmistus ja aito kulttuuri.
Olitpa sitten ensikertalainen tai intohimoinen lihan ystävä, tämä paikka tarjoaa sinulle unohtumattoman makumatkan. Perheyrityksen sydämessä ovat intohimo ruokaa kohtaan ja tinkimätön laatu.
Kannattaa käydä itse kokemassa.
Teksti ja kuvat: Kati Pohjanmaa.
Espoolainen kotitalousopettaja ja yrittäjä Kati Pohjanmaa on rennon ja mutkattoman ruoan ja juoman asiantuntija.